Шта мислите о речима СТАРЦА ЕЛПИДИЈА СА РОДОСА који је поручио Србима: Молите се за вашег председника?!

4
родоса, елпидије

Старац Елпидије са Родоса

Старац Елпидије са Родоса упутио је поруку поуке српском народу, у којем говори о председнику Србије Александру Вучићу.

Његову поруку преносимо у целости:

“Молите се за вашег председника.

Ви Срби често не схватате вашег председника. Често га осуђујете. Бити председник Србије је данас најтеже. Он има и грешака у бављењу политиком али има и пуно добрих и великих ствари које је учинио и чини за српски народ. Ваш председник воли свој народ и воли Србију. Он никада неће признати независност лажне државе Косово. Он никада неће ући у Европску унију и НАТО. То треба ценити. Он жели да Србију сачува од страдања у надолазећем светском сукобу. Он никада неће увести санкције Русији. Ваш председник је државник. Он много зна али наравно неће и не сме све јавно да прича. А многи Срби га мрзе. Но, знајте – ако Срби у таквом лошем духовном стању, у коме се као народ налазите, срушите Вучића, доћи ће на власт човек који је изабраник и миљеник Луцифера. Тај човек и његова власт, ако срушите Вучића, понизиће вас и осрамотити као нико у историји. Постаћете робље у сопственој држави. Запамтите, иако је председник Вучић учинио неке грешке он неће издати. Он је последњи прави државник који ће владати Србијом. Државник а не марионета. После њега, ако се као народ не кајете, доћиће на власт изабраник Луцифера. Молите се за вашег председника а не осуђујте га. Молите се. То је хришћански”, навео је он својој поруцу српско народу.

Прочитајте још:  Николић није на листи СНС-а у Kрагујевцу, али његови пријатељи и кумови јесу

Старац Елпидије (кога зову Свети Старац) је један од најугледнијих духовника Грчке. Ученик је светогорских духовника. Пре годину и по дана, старац Елпидије био је у посети нашим манастирима, а поучне речи о Србима говорио је архимандриту Петру Драгојловићу, једном од најугледнијих српских игумана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Шта мислите о речима СТАРЦА ЕЛПИДИЈА СА РОДОСА који је поручио Србима: Молите се за вашег председника?!

  1. свакако су после вучића припремили у три реда следећег председника. ако један омакне доћи ће други.

    проблем је то, што вулекс ради то што зна – а не, што зна шта ради. он једноставно маже и глади где треба, плаче, шкрипи зубима и прети где може. из њега не дела мудрост, оптимално скројени кораци – већ апликација. то је шти је и даље нема.

    ја не могу да сагледам његово деловање на интернационалном нивоу. за то фали информација. оне се крију. са оним коцкицама које располажемо можеш сложити и питу, и палату и… гомно. у зависности од тога хоћеш ли да му верујеш или нећеш ли да му верујеш. стога је свака процена крајње несигурна.

    али – где можеш сагледати његове кораке су национални ниво. са ким се удружио. како се представља у народу. колико су одговорни према грађанству, ресурсима, шта је дозвољено људима око њега. како решава горуће проблеме око себе. ок, и да све око њега, око нас гори – шта спашавамо прво све да смо у сами у пламену.

    ок, камарила опљачка србију. мену лично је и то драже, него да узму странци. док се народ у посткомунизму опасуљи, ето нам уџбеника од мек доналдса у школама. боље дакле да се развије домаћа класа богатих.

    АЛИ они морају бити свесни да је то прелазно решење. да су ту само да сакупе капитал и сачувају га за уздизање и позиционирање државе и народа. А НЕ да нас потрују Митровићизмом и Пинкизмом. и ако су у приватизацију стартовали као вукови, морају мењати у длаку и ћуд. Вукоја треба да пази на њихову децу као на наследнике тог капитала!

    А онда програми, школовања, спорт, морал, етика, духовност, и да се народ препусти самоиницијативи и здравом такмичењу. Сад како јесте, ти тајкуни и тајкунчад су запушили и довод чисте воде и канализацију. Сатрли су – а не регенерисали. Фали им “мисија и визија”.

    Шта ради Служба? Јесу ли се заситили дивље вепровине и бијела меса овнујскога? Јел има међу њима осморица да су отишли на планину да уз хлеб и воду разговарају шта да раде са синивима од Вулетиног кума? Како момцима предочити која је њихова улога у друштву? Они треба да су племство и принчеви а не хуље. Нека бајденовог сина, они нек се досете шта је њима радити с њим.

    Да ли је вукара свестан да је свако дете у србији једно брдо литијума а не само његов Данило, жељков Чутурило и којекуда још покоји Горило. њихова деца газе, туку у пале по србији. НЕКАЖЊЕНО.

    И каква може бити спољна политика (нокат) овог прста чији отисак (јагодицу) видимо сваки дан отиснуту на србији? јел чита ово Служба?

    тамо вама блер, то и то.

    а научили сте да ” народ се и овако и онако жали” као – нема вајде ћоравој квочки дробити. они не виде више од обода тањира. а што тањир мањи и пличи, они све кратковидији. одгајили сте обор свиња, и сада када вас славе или грде гроктањем, ви се смејете тим “неквалификованом говору”.

    у праву је овај старац Старко. за вас се треба помолити. да вас обасја мудрост, храброст, оштроумност, и Бог да вам здравље подари. да и своје главе и душе спасете – и да мање искушење а веће охрабрење постанете за све нас. и кроз нас и за све после нас. па да и албанци, босанци и хрвати нешто уз нас науче.

    јел чита ово ко?

    Вукојицин одлазак је велики ризик. он је гњила крушка коју треба сачувати да не упадне коме у крило. а дувају и тресу на најсуптилније начине и гађају га што преко лица, што од мартинелу, што директно. ал он никако да израсте и дорасте до ДРЖАВНИКА. остао је мали од палубе који се у бродолому дочепао кормила. ко га научи да прави палачињак?! отишао у касарну да меси цицвару а ко фол тамо ће у ” контролисаним условима сигурне куће” да исплете план. е мој брајко. с којом памећу? оћеш клинтону да подвалиш мошу? у је, сад кад га сашије…. срећа па ови нису толко паметни,ал то и јесте њихова па и светска опасност.

    у суштини, хвала Богу на овој збирци задатака. попијеш чај па решавај даље. паузица, шетња, молитва, рад. нема задатка на земљи а да није за Човекову главу и Срце скројен. ово је дато онима којима живот не служи да га испуне благом кнеза земаљског. живот је пост.

    јел чита ово неко?

  2. пре неку годину Сакашвилијев син је победио на такмичењу у брзом куцању СМС порука.

    каква је спољна политика Сакашвилија? какви су му саветници?

    конфучије: ако неком објасним један угао куће, а он на основу њега не дође сам на то како су изграђена остала три угла – с њим не разговарам даље.

    реал политика: а не могу се ствари тако паушализовати. ситуација је вишеслојна. један угао куће може бити и слаб, али ако су остали чврсти (планови градње су додуше у сефу и тајни, ал веруј на реч), зграда стоји сасвим чврсто. ево – имате гаранције, на! 365х24 у аудио видео и штампаном формату, док траје актуелност теме.

    кад се прочује да је зграда почела да пада – е онда су то хејтери, дифамери и фејк њузери. и ту онда почме фармаааа, тражим женууу, анализа днк и јел твоје дете. а ево га и стадион нов.

  3. И треба да се молимо јер је много и премного грешан.
    Треба да се молимо не би ли га Господ како усмерио на прави пут.
    Молитве требају бити даноноћне док не покаже знаке покајања којих за сада нема ни у назнакама.
    Амин!

    1. Микша бате наш став према лудости других у многоме доприноси и нашем чишћењу. И ми смо кварни. Замисли колико ми лучимо киселине у себе и око себе лајући на њега. Или тихо цвилећи +/- везани испод амбара. Евентуално затворени у златном боксу, не игра улогу.

      Бити свакој власти у стопу, учествовати у свему, почев од родитељских састанака до КУДа, али смерно, стручно и кинструктивно. И наравно, у вези са богом.
      Политика уз јагњетину, томпус, виски, “хоћу свој део нећете д
      а ме преварите” је кенозоик.

      или ћемо променути смер, или јухухуху низ водопаде лаве у ратном или природно катаклизмичком армагедону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *