Митрополит Крфски: Европа напустила Христа и вратила се гресима

0

Митрополит Крфски: Европа напустила Христа и вратила се гресима.

Према речима митрополита Нектарија, „грешна дела нас воде ка служењу ђаволу, чинећи нас злочинцима пред Богом, а то је посебно приметно у савременом друштву.

Прочитајте још:  Макрон припрема Француску за рат
Митрополит Крфски Нектарије је рекао да се Европа, која је са ентузијазмом прихватила хришћанску проповед, сада вратила разним врстама греха .

Током проповеди у недељу Воздвижења, митрополит Нектарије је рекао верницима да се „на путу хришћанског живота људи често враћају грешним делима, покушавајући да их споје са позивом Богу“.

Међутим, он је подсетио да по Христовим речима „нико не може да ради за два господара“. „Ово упозорење нас подсећа да је немогуће истовремено служити греху и следити Христа“, нагласио је јерарх.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Предсказање се обистинило: Kао што је отац Јефрем прорекао, 2 месеца после његове смрти почиње рат у Грчкој
Напоменуо је да нас „грешна дела воде ка служењу ђаволу, чинећи нас злочинцима пред Богом, а то је посебно приметно у савременом друштву“.

„Нажалост, наша земља, као и цела хришћанска Европа, која је са одушевљењем прихватила реч Јеванђеља и искрено веровала у Исуса Христа, сада се вратила свим врстама грехова који су довели друштво у атеизам и бесплодно одрицање од Бога“, рекао је митрополит Нектарије. .

Прочитајте још:  Поглавар Пољске православне цркве био је приморан да се извини због писма Патријарху московском
Архијереј је истакао да су резултати оваквих активности у савременом друштву веома јасно видљиви – реч је о „духовној девастацији и губитку праве вере“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *