Влада Црне Горе дала сагласност за споменик митрополиту Амфилохију

0

Нова влада Црне Горе (Фото: Зоран Шапоњић)

Влада Црне Горе дала сагласност за споменик митрополиту Амфилохију.

Прочитајте још:  Бујични потоци направили највећу штету, осигурање кућа и усева постаће неминовност
Потпредседник Владе Црне Горе Алекса Бечић је саопштио да је на данашњој седници извршне власти донета одлука о давању сагласности Општини Беране за изградњу споменика бившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

„Вијести“ су претходно објавиле да су министри из редова Бошњачке странке и албанских партија напустили седницу, због намере Владе да да сагласност на подизање споменика. Листу су то потврдила два учесника данашње сједнице.

„Као и приликом доношења новог праведног Закона о слободи вјероисповијести у Скупштини Црне Горе, тако и овог пута, имао сам ту част да предсједавам сједницом Владе Црне Горе на којој је усвојен предлог министарке културе и медија, др Тамаре Вујовић и донијета одлука о давању сагласности за изградњу споменика митрополиту црногорско-приморском Амфилохију Радовићу.

„Лично сам имао привилегију да с њим дијелим бројне разговоре, који су за мене, као и за многе, били више од разговора и обичног сусрета. Његова улога надилази границе црквених и теолошких питања, јер је био мост између различитих епоха, култура и традиција, посвећен обнови духовних вриједности и очувању душе Црне Горе. Његова мисија била је већа од једног живота, она је била потрага за дубљим разумијевањем нашег бића и постојања, за очувањем духа, традиције и нашег насљеђа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *