Ватикан није признао натприродност Међугорја

0

Ватикан није признао натприродност Међугорја.

Прочитајте још:  Ватикан отказао сусрет папе Фрање с руским патријархом Кирилом предвиђен за јун
Света Столица признала је бројне позитивне плодове који се догађају у Међугорју, али нису дали свој став о натприродности феномена који се везује уз тврдњу сведока да им се тамо указује Девица Марија и шаље поруке.

У документу Дикастерија за наук вјере који је одобрио папа Фрањо не говори се о натприродности, али се признају бројни духовни плодови,

Наиме, Међугорје је добило статус “Nulla Osta” (Нихил Обстат) што значи да се допуштају црквена ходочашћа, али многе приче повезане с указањем нису признате.

У Ноти о духовном искуству везаном са Међугорје који је потписао кардинал Виктор Мануел Фернандез, наводи се да позитивна оцена већине међугорских порука “не подразумева проглашење директног натприродног поријекла”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Одбрана БиХ – од Алије до Жељка
Документом се упозорава и на лажне пророке и наводе такве поруке. Они који дају катастрофична предвиђања лажни су пророци.

Дикастериј на крају потиче оне који иду у Међугорје “да прихвате како се на ходочашће не иде ради сусрета с наводним сведоцима указања, него ради сусрета с Маријом, Краљицом мира”.

Сведоци указања годинама тврде како им се Девица Марија указује и шаље поруке. Папа Фрањо је 2013. године изјавио да Девица Марија “није шеф који би сваки дан слао поруке. Том приликом није специфично споменуо Међугорје, али је те исте године тражио да Дикастериј за наук и вере поднесе извештај о тамошњим указањима.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *