Гајић у Призрену: Срби одлучни да остану на Косову и Метохији уз подршку цркве

0
гајић

Владимир Гајић у Призрену

Председник Народне странке, Владимир Гајић, посетио је Призрен и том приликом изразио дивљење храбрости и истрајности Срба на Косову и Метохији да остану на својој земљи, уз подршку Српске православне цркве. Упркос тешком положају у којем се српска заједница налази, Гајић је нагласио да су Срби на овим просторима одлучни у својој намери да остану и опстану.

„Радује храброст и воља Срба на Косову и Метохији да остану на светој српској земљи уз подршку цркве“, изјавио је Гајић, додајући да су, упркос све већем притиску и погоршању ситуације, Срби истрајни у борби за опстанак. Он је подсетио да је српски народ кроз историју пролазио кроз бројне изазове, али да је увек успевао да очува своје присуство на овом простору.

„Било је и тежих тренутака у историји за наш народ на Косову и Метохији, па смо ипак успели да опстанемо и одбранимо своју земљу“, рекао је Гајић, истичући историјску везаност Срба за Косово и Метохију.

У склопу дводневне посете Косову и Метохији, делегација Народне странке, предвођена Гајићем, посетила је неколико важних места на овим просторима, укључујући Косовску Митровицу, Грачаницу, манастир Високи Дечани, Призрен, призренску Богословију и манастир Светих Архангела. Гајић је навео да је циљ посете био пружање подршке српском народу и цркви.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Наша намера била је да пружимо својим присуством подршку страдалном српском народу на Косову и Метохији и нашој светој Српској православној цркви“, рекао је Гајић, наглашавајући значај духовне и историјске повезаности српског народа са овим простором.

Поред тога, председник Народне странке је истакао да странка стоји чврсто уз своје принципе у вези са Косовом и Метохијом, који остају непромењени.

Прочитајте још:  Милица прозвала Алексића: "Рођени Београђанин" позвао људе да ломе па се измакао, неки ће да погину, а неки да преговарају!

 

„Народна странка чврсто стоји иза свих својих старих опредељења у вези са Косовом и Метохијом које је било, јесте и увек ће бити српско“, додао је Гајић, јасно указујући на политички став странке по овом питању.

Ова посета делегације Народне странке има велики значај за српску заједницу на Косову и Метохији, јер пружа осећај подршке и охрабрења у овим тешким тренуцима. Уз помоћ цркве и политичку подршку, Срби на овом простору настављају да се боре за свој опстанак и право на живот у својој домовини.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *