СЛУЧАЈ ВЛАДИМИРА ВИШИЋА: КАКВА ЈЕ УЛОГА ХРВАТСКОГ ФАКТОРА У НАЈАВЉЕНОМ ПРОТЕСТУ У НОВОМ САДУ?

0
је

(Фото: Фото: З. Грумић)

Опште је позната чињеница да Хрватска, у борби да постане што утицајнија у региону, повремено покушава да дестабилизује политичку ситуацију у нашој земљи, а редован модалитет којим се користи представљају напади на председника Србије Александра Вучића.

О хрватском присуству сведоче и све чешћа хапшења њених шпијуна у Србији, бар оних који су се у довољној мери „преиграли“ мислећи да ће њихово обавештајно роварење проћи неопажено и несанкционисано.

Са друге стране, несумњиво је и да за хрватске интересе, како економске, тако и ревизионистичке, који укључују претензије према деловима наше територије, позивајући се на усташку НДХ, важну мету засигурно представља АП Војводина, а у првом реду Нови Сад, као њен административни, финансијски и културни центар.

Управо због тога, крајње су узнемирујућа сазнања да један од лидера наводних протеста пољопривредника, који су заказани за 29. септембар у Новом Саду, Владимир Вишић из Старе Пазове, одржава неразјашњене везе са хрватским фактором, што последично отвара питање хрватског мешања у организацију поменутих протеста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, иако је Вишић по националности Хрват и годишње одморе проводи у Хрватској, то само по себи не би морало пуно да значи.

Међутим, како сазнајемо од добро обавештених извора, Вишић је пре пар година запао у велике финансијске проблеме, пре свега због кредитне презадужености, при чему је лоше пословање имало везе и са његовом склоношћу ка прекомерној употреби алкохола. А онда је, како тврде Вишићеви блиски сарадници, после једног од боравака у Хрватској, дошло до осетног поправљања његове материјалне ситуације.

Интересантно, до побољшања Вишићевог материјалног стања, чему је допринело и то што је добио право да обрађује пољопривредно земљиште у власништву Римокатоличке цркве, долази управо у време када је наводно самоиницијативно решио да се политички активира.

Прочитајте још:  Приштина: Шиптари оргијају у знак подршке злочинцу Тачију

Подсетићемо да је Вишић на недавно одржаним локалним изборима био кандидат за одборника на опозиционој листи “Могуће је”, коју су чинили “Србија центар” (СрЦе), Зелено-леви фронт (ЗЛФ), Нови ДСС и Народни покрет Србије (НПС).
Имајући све то у виду, поставља се питање у чијем интересу Вишић спроводи свој „активизам“, што посебно добија на значају када се узму у обзир сазнања да се недавно у алкохолисаном стању својим сарадници поверио како ће “газити полицији трактором”.

Остаје да се види да ли је под тиме подразумевао намеру да на предстојећем протесту у Новом Саду испровоцира сукобе са полицијом, у очекивању да би тако могао да покрене “лавину” догађаја који би исходили широм дестабилизацијом прилика и покушајем насилног преузимања власти, по сценарију Беомајдана.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *