Курти и Пленковић удружени у антисрпској кампањи: Србија оптужена за дестабилизацију региона

0
курти

Лажни премијер самопроглашеног Косова, Аљбин Курти, састао се са хрватским премијером Андрејем Пленковићем како би наставили своју кампању против Србије, ширећи неосноване тврдње да је наша земља дестабилизујући фактор у региону.

Приштински медији, попут “Кохе”, наводе да је тема састанка била управо Србија, коју су политички лидери означили као претњу миру, упркос сталним апелима председника Србије Александра Вучића за мир и стабилност.

Куртију и Пленковићу очигледно смета јачање Србије, која у последње време улаже у одбрамбене капацитете, укључујући и недавну набавку француских “Рафала”. Иако је званични став Србије да се наоружава искључиво ради одбране и да не намерава да води агресивне акције према другим земљама, Курти и Пленковић настављају са ширењем дезинформација, представљајући Србију као регионалну претњу.

Овај антисрпски наратив служи њиховим политичким циљевима, настојећи да ослабе позицију Србије на међународној сцени и створе лажну слику о нашој земљи као опасности за регионални мир.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *