Руски експерт за међународне послове назвао је ирански ракетни напад на Израел легалним и легитимним

0

Руски експерт за међународне послове назвао је ирански ракетни напад на Израел легалним и легитимним.

Ракетни одговор Исламске Републике Иран на ционистички режим био је легалан, рационалан и легитиман. Ову изјаву дао је експерт за међународне односе, члан руског председничког савета за национална питања Исмаил Шабанов у интервјуу за ИРНА.

Био је то врло адекватан, рекао бих чак и бриљантан одговор на подлост ционистичког режима.

Прочитајте још:  Европска комисија о „Северном току 2“: Категорички смо против санкција
Верујем да Исламска Република Иран има право и да ће, у границама закона, остварити своје неотуђиво право на самоодбрану, како је предвиђено чланом 51. Повеље Уједињених нација, а као одговор на поновљено војне агресије ционистичког режима и мучеништво лидера Хамаса Исмаила Ханије, лидера „Хезболаха Хасана Насралаха и заменика команданта ИРГЦ Абаса Нилфорушана.

Праван, рационалан и легитиман одговор. Стога сматрам да је легитиман одговор на задирање у национални суверенитет Исламске Републике Иран правилно спроведен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из различитих разлога, Иран је дуго одлагао нападе на Израел због изјава Сједињених Држава и Европе, обећавајући прекид непријатељстава ако Техеран одустане од напада. Али, као што су недавни догађаји показали, ниједно обећање није испуњено, Израел не само да није прекинуо ватру, већ је покренуо инвазију на Либан. У Техерану су то схватили и донели веома исправну и калибрисану одлуку – да казне агресора. Јер агресор не разуме други језик.

Прочитајте још:  Бараку Обами забрањен улазак у Русију
Ево, према прелиминарним подацима, као резултат операције, више од 80 одсто лансираних пројектила погодило је циљеве у Израелу. По мојим подацима, ово је веома добар резултат.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *