Ужас у Црној Гори:Ученик барске Гимназије избоден у дворишту школе

0

Ужас у Црној Гори:Ученик барске Гимназије избоден у дворишту школе.

Барска полиција ухапсила је малолетника због туче у којој је повређен 18-годишњи ученик Гимназије „Нико Роловић“.

Седамнаестогодишњи А.К. сумњичи се за покушај убиства а ради се на идентификацији и процесуирању још једне особе која је учествовала у тучи, сазнаје незванично Телевизија Вијести.

Ученик (18) барске Гимназије „Нико Роловић“ избоден је јутрос ножем у дворишту те установе.

Директорица школе Марија Ђоновић рекла је „Вијестима“ да је до инцидента дошло у 11.08 сати, у школском дворишту, током малог одмора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Два лица која нису ученици наше школе су напала ученика и нанела му повреде. Брзом интервенцијом професора, сукоб је заустављен, обавештена је Хитна помоћ и полиција. Све даље информације добићемо од Одјељења безбједности Бар“, рекла је она.

Повређени је са медицинском пратњом, у возилу хитне помоћи, кренуо на даље лечење у Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) у Подгорици.

То је „Вијестима“ потврдио директор барске болнице, Игор Каришик, и казао да је он сада стабилно али да су проценили да је за њега најбоље да лечење настави у КЦЦГ.

Ученик је након инцидента превезен колима Хитне помоћи у Општу болницу Бар.

Каришик је раније казао „Вијестима“ да је повређени младић оперисан одмах при доласку у болницу али да још увек није ван животне опасности.

Прочитајте још:  Жељко Митровић и "афера" са школском мином: Комедија у српском правосуђу
Како је он раније испричао, повређени је стигао у болницу са „озбиљним ранама које су угрожавајуће по живот“.

„Он се сада налази на интензивној нези али му је и даље угрожен живот. Видећемо како ће бити, операцију смо завршили али ситуација је још увек озбиљна“, казао је раније Каришик и додао да у овом тренутку на могу дати више информација јер поступају у најбољем интересу повређеног малолетника.

Прочитајте још:  Француским школарцима уведени часови содомије
Портал Бар Инфо је раније пренео да је ученик оперисан и да се налази на интензивној нези.

“Повређени Д.М. је у стању животне угрожености довежен у Општу болницу. Дечак је имао повреде грудног коша, дијафрагме и слезине. Нож је пробио зид грудног коша и ушао у трбух. Оперативно је збринут и налази се на Одељењу интензивне неге”, казао је раније за тај медиј Каришик.

„Вијестима“ је раније из Управе полиције речено да је најмање један малолетник рањен у тучи у барској Гимназији. Тада су рекли да је ученик у обрачуну задобио убодну рану, а у току су активности на расветљавању тог догађаја.

Настава у Гимназији „Нико Роловић“ је настављена.

Основно државно тужилаштво у Бару је формирало предмет.

Прочитајте још:  САД: Ухапшено једанаестогодишње дете због претњи масакрима у школи
Преко друштвених мрежа упућен је апел за давање 0- крви за повређеног ученика. Крв се може дати у болници у Бару.

Управа полиције: Сумња се да је 16-годишњак ударао оштећеног

Из Управе полиције је званично саопштено да је барска полиција ухапсила осумњиченог за покушај убиства у Бару.

„Наиме, данас је око 11.15 часова дежурна служба барске полиције обавештена да је дошло до физичког сукоба између неколико лица у дворишту Гимназије ‘Нико Роловић’ у Бару и да је једно лице задобило повреде услед употребе хладног оружја – ножа. Полицијски службеници који су упућени на лице места затекли су једно лице, ученика ове школе, са видном повредом нанетом хладним оружјем – ножем, у делу тела испод ребара“, истиче се у саопштењу.

Прочитајте још:  СРБОФОБИЈА ЗАОРАЛА ДУБОКЕ БРАЗДЕ: Некима у Бару смета да се маслина испред виле „Тополица“ назове по Карађорђевићима!
Из УП су додали да је са догађајем упознат тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару, а након тога и тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је овластио полицајце да изврше увиђај на лицу места.

„Полиција је, предузимајући активности из своје надлежности, дошла до сумње да је данас у јутарњим часовима дошло до вербалног, а затим и физичког сукоба између малолетног лица старог 17 година и оштећеног лица старог 18 година. Сумња се да је седамнаестогодишњи малолетник након вербалне расправе оштећеном задао ударац у пределу главе, након чега се у овај сукоб укључило још једно малолетно лице старо 16 година који је оштећеном задао више удараца у пределу тела. Током овог сукоба осумњичени седамнаестогодишњак је оштећеном, употребом ножа, нанео убодну рану испод леве стране ребара, након чега се удаљио са лица места“, казали су из УП, преносе Вијести.

Прочитајте још:  Сале Коларевић : КОРПОРАТИВНА МЕДИЦИНА У СЛУЖБИ ДЕПОПУЛАЦИЈЕ
Из те институције наводе да је по налогу тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици осумњичени седамнаестогодишњи малолетник ухапшен због сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају, док ће против другог осумњиченог, шеснаестогодишњака, бити поднета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је извршио кривично дело учествовање у тучи.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *