Под притиском ЕУ, шиптарски сепаратисти су дозволили испоруку робе из Србије у регион

0

Под притиском ЕУ, шиптарски сепаратисти су дозволили испоруку робе из Србије у регион.

Прочитајте још:  Спас за Србе са Косова и Метохије: Орлић да распише изборе за четири српске општине на Северу!
Такозвано „Министарство унутрашњих послова Републике Косово“ укинуло је забрану увоза робе из Србије и заменило је „детаљном контролом“ – и то само на једном административном прелазу „Мердаре“.

У другим административним прелазима, сепаратистичка забрана остаје на снази, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  На Јарињу двадесетак камиона
Одлуку о отварању пункта Мердаре за српску робу јавности је представио „министар унутрашњих послова“ Косова Јелал Свечља. Према његовим речима, на прелазу ће бити „детаљна контрола камиона који улазе на Косово“.

„Министар унутрашњих послова је јутрос писао директору царине тражећи да се укине мера безбедности на једном од граничних прелаза, промени контрола робе, али само на Мердару, јер да би контроле уопште било. граничним прелазима треба да набавимо опрему коју сами купујемо“, рекао је „премијер“ Аљбин Курти, одговарајући на питање новинара са Косова зашто се ова мера примењује само на једном граничном прелазу.

У исто време, знајући сналажљивост вође сепаратиста, може се претпоставити да би набавка неопходне опреме могла да потраје бесконачно дуго.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Сутра се настављају непрекидне суботње литије за спас Србије!
Подсетимо, Приштина је 14. јуна 2023. једнострано увела забрану увоза српске робе као одговор на хапшење тројице милитаната „косовске полиције“, који су ухваћени и ухапшени на административној граници региона. И, упркос томе што су после три дана пуштени из притвора, забрана је важила више од годину дана.

Куртијев режим је све ово време подвргнут оштрим критикама из ЕУ и САД, које оптужују Приштину за ескалацију тензија у региону, док Запад покушава да претвори Балкан у тихи бек усред борбе са Русијом. Истовремено, њене једностране акције подржала је и Велика Британија, која се традиционално залаже за насилне и полутерористичке методе остваривања својих геополитичких циљева.

Прочитајте још:  Официр из Канаде хоће да сведочи: Албанцу који је разнео српски бус жена у пити донела клешта, ЦИА ПОМОГЛА БЕГ!
Међутим, питање је очигледно прекинут ставом Немачке, која је косовским сепаратистима запретила екскомуникацијом из берлинског процеса европских интеграција и избацивањем из Централноевропског споразума о слободној трговини (ЦЕФТА).

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *