Језиво сведочење оштећених младића: ИНСПЕКТОРИ 29. НОВЕМБРА СУ НАС ТУКЛИ И ВЕЗИВАЛИ ЛИСИЦАМА

0
инспектори

Б.Х. и М.М., који су јуче саслушани у Вишем суду у Београду, потврдили су да су их тројица инспектора Одељења за борбу против дрога Милан Исаков, Милош Кнежевић и Милош Вешовић тукли и злостављали 28. септембра 2022. године, а све због дуга који су имали према Исакову од кога су изнајмљивали наргиле.

Како Курир незванично сазнаје, двојица оштећених остала су при раније датим исказима у истрази, али су кроз одговоре на питања судије, тужиоца и браниоца детаљно објаснили како су их полицајци малтретирали критичне вечери.

Подсетимо, Исакову, Кнежевићу и Вешовићу се суди због сумње да су злоупотребом службених овлашћења наплаћивали приватни дуг Исакова за изнајмљивање наргила оштећенима, које су том приликом везали полицијским лисицама, злостављали и тукли.

Оптужним предлогом њима се на терет стављају кривична дела злоупотребе службеног положаја, злостављања и мучења, а Милошу Вешовићу и кривично дело тешке телесне повреде. – Б.Х. је током одговарања на питања посведочио да се плашио да полицији пријави окривљене јер су и сами полицајци, те да је то урадио његов отац након консултација са адвокатом. Критичне вечери када је требало да се нађе са Исаковим у вези са наргилама, рекао је да је био изненађен што долазе њих тројица због једне оштећене наргиле. Описао је и како су окривљени повикали “полиција” и показали службене значке у тренутку када су он и М.М. кренули ка својим колима – наводи саговорник Курира и додаје да је Б.Х. испричао да је, када је чуо да окривљени туку М.М., покушао да се окрене и видео је да га ударају, на шта му је Вешовић ударио шамар и рекао да се не окреће.

Прочитајте још:  Полиција појачала присуство у Отави, камионџије страхују од гушења протеста

Након тога су га, како је навео, двојица од окривљених тукла док је лежао на земљи том приликом је задобио тешку телесну повреду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– М.М. је посведочио да није знао имена окривљених све до почетка суђења, док је Исакова знао само као “Миланче”, јер су од њега изнајмљивали наргиле за кафић на Ади Циганлији. Детаљно је говорио како су га везали лисицама по налогу Исакова, наводећи да је тада добио први ударац, те да је чуо и како окривљени туку Б.Х. Одговарајући на питања, оштећени је поред осталог навео да му се Кнежевић у једном тренутку обратио речима: “Хоћеш да пи*ам по теби” и да се тада осетио уплашено – додаје наш саговорник.

Према наводима оптужног предлога Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, Исаков, Кнежевић и Вешовић су се 28. септембра 2022. године око 23 часа, по претходном договору између Исакова и оштећеног Б.Х., одвезли службеним возилом IV одељења УКП ПУ за Град Београд и састали се са оштећенима Б.Х. и М.М. на путу који води ка Вишњичкој улици, па је Б.Х. предао Исакову три наргиле које су од њега изнајмљивали. Исаков им је онда, како се сумња, затражио да му предају 1.400 динара за коришћење наргила, као и 100 евра за наводно поломљену наргилу, што су они одбили, па им је он, кршећи Закон о полицији, показао службену значку са службеном легитимацијом, говорећи оштећенима да се он бави много озбиљнијим послом.

Б.Х. му је након тога предао 13.000 динара и са другим оштећеним кренуо да се удаљава према свом возилу.

Прочитајте још:  АЛЕКСИЋ ПРЕКИНУО НАЈКРАЋИ ШТРАЈК ГЛАЂУ У ИСТОРИЈИ: Није издржао ни два сата, али зато обећава да ће да пости!

Окривљени су, како се додаје, кршећи Закон о полицији, тада зауставили оштећене, уз повике “Полиција, руке на кров, дајте личне карте”!

Потом су их легитимисали, везали их лисицама и тукли рукама и ногама по глави и телу.

Исаков је, како се сумња, након тога запретио оштећенима да ће им, уколико их буду пријавили, позвати некога да им стави у ауто 200-300 грама марихуане, те да ће због тога ићи на “пет годиница” у затвор, као и да може да пошаље некога да им малтретира родитеље.

Такође је, како се сумња, рекао оштећенима да имају среће јер “они иначе секу прсте и носеве”.

Након тога, како се додаје, Исаков је из џепа тренерке М.М. извадио и присвојио за себе 10.000 динара, а потом је тражио од Б.Х. да му преда свој новчаник, из којег је он узео још 18.000 динара.

Вешовић је, како се сумња, том приликом тешко телесно повредио Б.Х. тако што га је ударао у главу и поцепао му бубну опну.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *