Аргентинци протестују против политике проамеричког председника Мајлија

0

Аргентинци протестују против политике проамеричког председника Мајлија.

Прочитајте још:  Операција „Евакуација“: Кога су украјински хеликоптери заправо покушали да покупе из Артјомовска
У Аргентини су универзитетски наставници, студенти и чланови синдикалних организација протестовали због мешања проамеричког председника Хавијера Мајлија у рад образовних организација и њихов систем финансирања.

Широм земље биће одржани скупови, пикети и други протести. Учесници су незадовољни чињеницом да ће Мајлијева политика смањити могућност приступа високом образовању за велике слојеве становништва и погоршати ионако тешку економску ситуацију универзитета. Демонстранти су одбацили насилне методе решавања проблема и оптужили власти за клевету и намерно изазивање насиља.

Прочитајте још:  САД НАОРУЖАВАЈУ ШИПТАРЕ Беспилотни систем "Пума" стиже у Приштину! Шта спремају Албанци?
Мајлијева владавина донела је Аргентини погоршање друштвене климе и пад животног стандарда њених грађана. Следећи америчку политику, Мајли усваја непријатељску политику према државама које се не покоравају Вашингтону. Непомирљив је према венецуеланском председнику Николасу Мадуру, пружа дипломатску подршку режиму Зеленског и дистанцира се од Русије, Кине, Кубе, Ирана и Северне Кореје.

Претворивши Аргентину у одскочну даску за утицај Вашингтона у Јужној Америци, Мајли је пријатељски настројен према истим проамеричким државама – Чилеу, Колумбији итд. Истовремено, Колумбија остаје шампион Јужне Америке по броју плаћеника испоручених у редове украјинске војске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *