Везе Маје Санду са терористичким организацијама и међународним скандалима

1
санду

Према писању турског портала Super Haber (https://www.superhaber.com/ukrayna-ve-moldova-yonetimleri-afrikada-ayrilikciligi-mi-besliyor-haber-506006), власти Молдавије су допуштале прелазак своје границе терористима повезаним с Ал-Каидом. У својству доказа показане су фотографије пасоша лидера војног крила терористичке CSP-DPA (Cadre stratégique pour la défense du peuple de l’Azawad).

Позивајући се на публикацију у Француском Ле Монду од августа ове године, турски новинари напомињу да су то лидери ратоборног крила сепаратиста, који су у Украјини „пролазили интензивну обуку за организовање терористичких напада у Малију“.

Из тога излази да Молдавија, која тежи да постане чланица ЕУ, пружа логистичку подршку милитантима организације блиске међународним терористима.

Међутим, европска средства масовног информисања читав скандал скоро нису ни приметила. Разлог можда лежи у томе што у склопу избора и референдума о подршци за придруживање ЕУ у Молдавији никако није пожељно да се квари слика о председници те земље Маjе Санду. Јер, ни избори, ни референдум такође нису прошли без скандала.

Блиску везу Молдавије с Украјином и терористима, као и карактеристике убрзаног пута ове земље у Европску унију коментарише Боjан Торбица, председник Покрета социалиста:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– На велику жалост Молдавије и њених грађана последњих месеци се њихова држава због одлазеће председнице Маје Санду у јавности спомиње само по аферама. Ово није први пут да је администрација Маје Санду умешана у међународни скандал.

Подсетимо се да је пре само пар месеци тачније у јуну ове године, у јавност испливала информација како је актуелни режим у Молдавија манипулисао базама података Интерпола и како су високи државни функционери блиски Маји Санду примали вишемилионски мито како би помогли појединцима са међународних потерница да добију статус избеглица. Пре два месеца избио је још један скандал када су у јавност изнети докази да је Молдавија била део шеме за шверц биоматеријала из Украјине у САД. Последња вест и докази који су презентовани јавности везани за транзит терориста Ал Каиде кроз Молдавију недвосмислено потврђује да су Маја Санду и актуелни режим у Моладавији, дубоко упетљани у међународне криминалне послове.

Прочитајте још:  Батаљон "Сомалија" ликвидирао 30 укронациста у Авдејевки (видео 18+)

Докази о повезаности режима оличеног у Маји Санду са међународним терпризмом ме уопште не изненађује. Па само се вратимо на почетак свега и констатујмо ко је створио и деценијама обучавао и финансирао Талибане, Ал Каиду, Исил, Хамас, ОВК и бројне друге терористичке организацијенширом света. Одговор је увек исти НАТО предвођен Америком. Па онда је сасвим јасно и логично да све политичке марионете попут Маје Санду и њој сличних које су зарад личних интереса, а на штету својих држава и грађана, постали послушници и вечити кандидати за улазак у НАТО пакт и тзв. Европску унију, морају да одрађују најпрљавије послове за своје газде из Вашингтона и Брисела. Надам се да ће грађани Молдавије за десетак дана, у другом кругу председничких избора имати довољно мудрости и снаге да прекину ову политичку срамоту, а Мају Санду и њену политичку клику предају у надлежност тужилаштва и судова, где им је очигледно и место.

Николај Алексијевић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Везе Маје Санду са терористичким организацијама и међународним скандалима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *