Нове мере у Србији: Маске обавезне и напољу, за децу препорука да их носе, ово су остале забране

1

(Фото: Tanjug/AP/Daniel Cole)

Kризни штаб за борбу против короне на данашњој седници донео је обавезу ношења маски у сваком затвореном простору у целој Србији, и на оним местима на отвореном где је немогуће одржати дистанцу од 1,5 метар. Такође, забрањено је окупљање за више од 10 људи и у затвореном простору, и у отвореном.

Чланови Штаба препоручили су да маске носе и деца, али како сазнајемо, није прецизирано ког узраста.

– Прво се размишљало да се граница постави на 2 године, а затим на 5, али је ипак одлучено да родитељи брину о томе – сазнајемо од чланова Kризног штаба.

Он наводи да обавезна маски на дистанци која је мање од метар и по на отвореном неће важити за чланове домаћинства.

Нове мере ступиће на снагу у петак ујутро, пошто их министри усвоје сутра на седници Владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



– За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра – прецизира се у саопштењу Владе након седнице Kризног штаба.

У њему се прецизира да мера која се тиче заштитних маски и која је на снази у Београду, данас је проширена на територију целе Србије, без изуизетка:

– Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично. На свим осталим јавним местима на отвореном простору, препоручује се ношење заштитних маски.

Прочитајте још:  Линта: Прошло 30 година од убиства 69 Срба у сребреничким селима на Петровдан, нико није одговарао

Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих.

– Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победници – додаје се у саопштењу Владе.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нове мере у Србији: Маске обавезне и напољу, за децу препорука да их носе, ово су остале забране

  1. Jos od prvog objavljivanja bilo je sumnjivo.. Pazite, gledao na internet? Zar doktori nemaju neki uvid, da okrenes, broj… Zasto ne ukljucite patologe jer ih ima po svim bolnicama.. Da ste ukljucili patologe izvestaji bi bili u pisanoj formi i na stolu… Doktore pa mogao si telefon da okrenes… Ovaj ako leci srce kao sto ovi nasi iz strucnog staba ukucaju sajt szo, upisu broj racuna i nakon uplate sprovode preporuke szo… Zemljo otvori se… I to niko da stavi na papir, da li maske NE SKODE i kako ce se utvrditi smrt ako nema patologije? Kovid bi pokazao samo tets, 80 posto sada ce gusenje, pneumonija i jedno i drugo sgrusavanje krvi zbog gubitka kiseonika?… Zanimljivo, da li se slusa preporuka szo da organi mogu da se uzmu i ako je poz test i da se ne radi patologija… Sad je svesno unistavanje naroda… Da li su svesni da uticu na nagore moguce smrti i unistavanje veliki broj ljudskih bica na jedan nezabelezen genocidni nacin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *