Пола Србије раскопано уколико дође до реализације пројекта Јадар

1

(фото:EPA-EFE/Jeffrey Arguedas)

В.д. декана Шумарског факултета Универзитета у Београду Ратко Ристић изјавио је да уколико би се следила иницијатива Министарства рударства и енергетике, „перспективно би пола Србије било раскопано и прекривено депонијама“ – за које је у Јадру предвиђено да садрже око 6.000 тона арсена, али да има и никла, кладијума и олова.

„Министарство енергетике Србије се често понаша као да управља територијом од више милиона километара квадратних, као да ту не живе људи. Они врло опуштено, чак, рекао бих, врло бахато, деле истражна права“, рекао је Ристић за данашње издање листа „Нова“.

Упитан да ли сматра да има смисла најављени референдум након рекламе на Радио-телевизији Србије која је у јавности оцењена као пропагандна, Ристић је рекао да је референдум покушај бега од одговорности државног врха.



„Њима је потпуно јасно да је ово један дискутабилан пројекат и практично измештају тежиште одговорности са себе на обичан народ“, оценио је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Основно питање је, како наводи Ристић, шта ће писати на референдумском листићу.


Прочитајте још: 


„Ако на том листићу буде писало: Да ли сте за расељавање српског становништва усред државе? Да ли сте за уништавање толико хиљада хектара шума, земљишта, за загађење површинских и поџемних вода? Да ли сте за уништење преко 50 локалитета археолошке вредности поред Тршића и Троноше? Па наравно да нико нормалан неће заокружити да“, навео је Ристић.

Прочитајте још:  Глас Србије у УН није довољан за Европску унију – она захтева увођење санкција Русији

Он је оценио да је једино отпор грађана даје наду да до реализације пројекта Јадар неће доћи.

[table id=1 /]



Данас/Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *