Ана Брнабић: Вучић је визионар.

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да председник Александар Вучић “апсолутно није био узнемирен” због протеста који су данас присталице Слија Берише организовале испред Владе у Тирани противећи се иницијативи Отворени Балкан и трилатералном скупу чији је домаћин албански премијер Еди Рама.

„Чула сам се са председником вечерас око 19:15 часова и све је у реду, он апсолутно није био узнемирен, причали смо о потпуно неким другим стварима, конференцијама и састанцима. Питала сам га ‘је л’ тамо све ОК’, он каже ‘све је супер’, тако да се он није узнемирио“, рекла је Брнабић у емисији „Ћирилица“ телевизије Хепи.

Она је оценила да ти протести „сигурно“ имају подршку и из Београда.



„Имате људе које вуку снаге прошлости и имате људе који буку у будућност“, рекла је Брнабић, тврдећи да таквих има „свуда у региону“ јер „неки људи једноставно не могу ни да замисле другачију будућност од тога каква је била прошлост у региону“.

Она је оценила да је „Вучић визионар“ који је увидео да за другачију будућност и за младе људе „мора да се уради нешто другачије“, да се „виде ствари које нас спајају, а не које нас раздвајају“ како би „направили услове за другачију будућност“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Брнабић је оценила да се иницјативи Отворени Балкан противе људи „који су заглављени у неким стереотипима из којих не могу да изађу“, као и да има људи који се плаће да ће та иницијатива да „покажће све њихове слабости“.

Премијерка сматра да Отворени Балкан није супротан принципима Европске унији већ да је „комплеменаран“ са ЕУ и да ће сарадња у региону „утицати на бржи економски раст и развој“.

Прочитајте још:  РАДИЋ: Не браните Шојгуа! ЗАРКОВИЋ: Не повлађујте Западу! Жестока расправа у ”РасПравди”

То ће, како је рекла, показати све оно што би „сутра требало да живимо унутар ЕУ, а то је да имамо слободу кретања, слободан проток роба, услуга, да немамо границе и да смо за то спремни“.

Уочи трилатералног самита Отворени Балкан је испред зграде Владе Албаније организован протест присталица опозиционе Демократске странке бившег албанског премијера Саљија Берише који се противе иницијативи Отворени Балкана, а током протеста је поцепана и запаљена застава Србије, истакнута на једном од јарбола на платооу испред Владе.

Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *