Људи из „Максија“ беже због стреса и мобинга: Исповест раднице из Ниша

1

(фото:Информер)

Револт запослених у “Делезу” не смирује се од када је непосредно пред Нову годину радницима у “Максију” почео да стиже анекс уговора којим им се, испод жита, смањују плате. Од тада на адресу редакције стиже низ исповести радника “Делеза” који углавном имају исте примедбе.

Једна радница С. П. из Ниша, која је, уз услов анонимности, одлучила да проговори о ситуацији на послу:

„Потпуно сам као радник и мајка детета које завршава факултет обесхрабрена начином на који се поступа са људима у компанији Делезе.



Радим у Нишу у највећем објекту где је на делу најбезобзирнији облик негативне селекције кадрова и морално и етичко посрнуће. На позиције шефова постављају се људи који су подобни пословођи у намери да очува своју позицију. Не поставља се питање професионалног, образовног и моралног квалитета, треба бити полтрон. Образовани и стручни људи са високом школом и моралним интегритетом деградирају се на најниже позиције не би ли се показало да нема граница у обрачуну за сопствену позицију.

Своју правду траже на суду и добиће је јер је познато да компанија губи све спорове. Бахатост, бескрупулозност , неморал и страховлада су модел руковођења. Људи масовно одлазе из објекта (чије име нећемо наводити како бисмо заштитили идентитет раднице, прим. ур.) не би ли нашли психички мир и побегли од свакодневног стреса и мобинга. Много је нерешених случајева мобинга у компанији која затвара очи на то, а сада све испливава, па због начина опхођења према запосленима, раднике траже са недовољном квалификацијом за обављање послова који су наведени у анексу, а веома су захтевни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нису криви пиштољи и пушке

Какав је то пример за поштене, вредне, посвећене, образоване и стручне раднике. Одлив кадрова је огроман и тај процес је бесповратан за компанију. Али осим сувислих формалних саопштења, компанија се не бави суновратом у који је воде постојећи руководиоци. Молим вас да име не објављујете због пресије и освете која је на делу“.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Људи из „Максија“ беже због стреса и мобинга: Исповест раднице из Ниша

  1. Данас макси сутра друге фирме.Бојкотујмо макси,док њихови радници не буду имали већа права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *