Руски амбасадор: Неко не жели Балкански ток на територији Бугарске

0

Амбасадор Русије у Софији Анатолиј Макаров (фото: btvnovinite.bg)

Руски амбасадор у Софији Анатолиј Макаров изјавио је за Бугарску националну телевизију да неко не жели да се гасовод Балкански ток појави на територији Бугарске и да таквих снага има и у Бугарској и ван њених граница.

“Руско-бугарски односи развијали су се на један начин до 21. октобра, а на други после 21. октобра. До 21. октобра прошле године наши су се односи развијали веома успешно. А 21. октобра је званично била отворена деоница од 11 километара гасовода, која повезује турски гасно-транспортни систем са бугарским код села Горска пољана. То је био свечан догађај, уз учешће премијера. После тога су настали проблеми”, рекао је Макаров у емисији „120 минута“.

„Прво су ме 25.октобра позвали у Министарство спољних послова и саопштили ми да се дипломат бави активностима које нису у складу с дипломатијом и да треба да напусти земљу. То је била прва епизода после 21.октобра.А после тога могу да вам испричам следећу причу – на пример 8.јануара је у Истанбулу свечано отворен гасовод Турски ток. Тамо су били и Бојко Борисов, и председници Србије и Русије, и домаћин – Ердоган. Две недеље после тога сусрета у Истанбулу, поново су ме позвали у Министарство иностраних послова и саопштили да се два наша сарадника – један из амбасаде, други из трговачког представништва- баве противправном делатношћу и да за 48 сати треба да напусте Бугарску. Сем тога, Главно државно тужилаштво преко Интерпола је објавило потерницу за три руска грађанина[због покушаја убиства бугарског бизнисмена]. На том фону се сада развијају наши руско-бугарски односи и видећемо шта ће бити убудуће. Очекујем озбиљне проблеме, рекао је Анатолиј Макаров, руски амбасадор у Бугарској.

Прочитајте још:  Летонија се суочава са финансијском кризом због украјинских избеглица

Андрија Матић/Економске Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *