Патријарх разочаран понашањем директора који одвраћају децу од веронауке

1
патријарх

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

Патријарх српски, господин Порфирије огласио се због понашања појединих директора школа у Србији који свесно обесхрабрују и спречавају ученике и родитеље да се определе за верску наставу.

Прочитајте још:  Уклоњене све барикаде, осим на мосту код Дудиног крша
Патријарх Порфирије, на званичном инстаграм налогу, наводи да је разочаран информацијом да директори више основних и средњих школа у Србији „свесно обесхрабрују чак и спречавају ученике и родитеље да се определе за верску наставу”.

„Веома сам разочаран информацијом да директори више основних и средњих школа у Србији свесно обесхрабрују, чак бих рекао, спречавају ученике и родитеље да се определе за Верску наставу”, поручио је патријарх.

„Посаветоваћу се са браћом архијерејима и представницима других Цркава и верских заједница о томе да ли да јавно објавимо њихова имена и имена школа које на тај начин дискриминишу сопствене ученике. У сваком случају ћемо упутити званично реаговање и надлежним државним органима.”

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Патријарх разочаран понашањем директора који одвраћају децу од веронауке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *