Хамбург уводи ограничења за топлу воду и грејање

0

(Фото: Shutterstock)

Градске власти Хамбурга ће увести котролисану дистрибуцију топле воде за приватна домаћинства и ограничење максималне температуре грејања станова, у случају акутне несташице гаса, изјавио је Јенс Керстан, званичник Хамбурга задужен за животну средину.

Прочитајте још:  Антируске санкције погодиле су ЕУ: Немцима се саветује да пређу на воду из славине и прате попусте
Након што је Русија смањила испоруке гаса преко гасовода Северни ток 1, њемачка влада активирала је прошлог месеца други од укупно три нивоа мера предвиђених хитним планом у случају несташица гаса, при чему би као трећи ниво била уведена ограничења на потрошњу горива, пренио је Ројтерс.

Прочитајте још:  Летонци "дерусификовали" сами себе због грешке у документима
Немачка влада је апеловала на грађане и компаније да смање потрошњу енергије и помогну да се до зиме попуне складишта и направе резерве гаса, док истовремено њемачки градови разматрају увођење додатних мејра у случају да дође до несташица гаса.

“У случају акутне несташице гаса, топла вода би могла бити доступна само у одређено доба дана, у хитним случајевима” – изјавио је Јенс Керстан, званичник Хамбурга задужен за животну средину, преноси лист Велт ам зонтаг.

Керстан је рекао да би град такође могао да размотрити опште смањење максималне собне температуре у топловодној мрежи, а према савезном плану за хитне ситуације, домаћинства и критичне институције као што су болнице на трећем нивоу мера предвиђених хитним планом имали би индустријски приоритет, иако то можда неће бити могуће у целом Хамбургу из техничких разлога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЦИА је упозорила Немачку на могућност напада на гасоводе у Балтичком мору
Док Немачка настоји у да у што краћем периоду пронађе алтернативне гасне руте за снабдевање, Керстан је упозорио да ће привремени терминал за течни природни гас (ЛНГ) у Хамбургу бити у функцији најраније средином следеће године.

“Током јула ћемо знати да ли је и на којој локацији могуће успоставити привремени ЛНГ терминал за Хамбург” – рекао је он.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *