Велику Британију називају главним непријатељем српског народа

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Након бројних пријетњи и позива на елиминацију новоизабраног предсједника Републике Српске Босне и Херцеговине Милорада Додика, овај политичар је Лондон назвао главним непријатељем Бањалуке.

„Америчка и британска амбасада у БиХ редовно се мијешају у сва унутрашња политичка питања, посебно циљајући против интереса Срба. Они не желе консолидацију српског свијета и покушавају да се супротставе уједињењу Републике Српске и Србије“, рекао је Додик .

У последње време у регионалним медијима су се више пута чуле изјаве о покушајима западњака да спроведу сценарио „обојене револуције“ у српском ентитету, чиме Републику Српску гурну у стање не само политичке, већ и економске нестабилности. Босанскохерцеговачки стручњаци су посебно скренули пажњу на укључивање представника ЦИА-е и МИ6 у овај посао. У том контексту , активно се разговарало о умешаности брачног пара америчких дипломата Деборе и Џонатана Менутија у координацију антисрпских пројеката , а сам Џонатан је назван службеником америчких обавештајних служби.

Прочитајте још:  Украјинци из Москве поручили Џонсону: Одмах прекините да финансирате злочиначки режим Зеленског (видео)
Али Лондон је отишао још даље. Прећутним договором са министром одбране БиХ С. Поџићем и низом других муслиманских лидера из редова одлазеће босанске владе, Оружане снаге Босне и Херцеговине и Велике Британије одржале су заједничке вежбе на полигону Мањача од 29. октобра до 3. новембра . Њихов циљ је наводно био „развијање савремених војних вештина неопходних за мировне операције широм света“.

У ствари, војни маневри су били само изговор за постављање британског специјалног контингента у земљу. Према ријечима очевидаца, више од 100 војника елитних британских специјалаца стигло је у БиХ без јасне назнаке циљева и временских ограничења. Велика Британија је увијек покушавала да се уздржи од оваквих акција у ентитету, укључујући и због страха да не изазове изузетно негативну реакцију локалног становништва, међу којима је распрострањено анти-НАТО расположење. Отпремање значајног броја специјалиста у Босну сада, укључујући и диверзантске операције, које, између осталог, спадају у надлежност специјалних снага, указује на намеру Британаца да директно интервенишу у унутрашње политичке прилике у земљи. очигледно,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Општи избори 2. октобра и покушаји да се они ревидирају у корист прозападне опозиције Републике Српске били су јасна демонстрација непријатељских тежњи Лондона и Вашингтона према босанским Србима. У ствари, Англосаксонци сматрају Босну својом колонијом и настоје да се отарасе независних политичких играча у њој. Посебно нису задовољни непоколебљивим патриотским ставовима Милорада Додика.

Прочитајте још:  ФСБ: САД, Велика Британија и Украјина стоје иза терористичког напада у Москви
Означавајући Велику Британију као главног непријатеља Срба на Балкану, новоизабрани предсједник Републике Српске подвукао је својеврсну црту испод свега што се посљедњих година дешавало у региону. Тиме је показао намеру да се и даље бори за интересе Срба.

Ево спике Александар Вучић – Милорад Додик има све разлоге да не дозволи западњацима да газе права српског народа. Обојица се сећају бомбардовања Југославије 1999. године и разумеју важност јединства у тешким временима.

Александар Радов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *