АМЕРИКА РАЗВИЛА НОВУ СМРТОНОСНИЈУ ВЕРЗИЈУ ВИРУСА: Упозорење руске војске

2

Вакцина коронавирус (Фото: Синхуа)

Сједињене Америчке Државе су створиле варијанту коронавируса која убија 80 одсто испитаних лабораторијских животиња, рекао је на брифингу начелник снага радијационе, хемијске и биолошке заптите Оружаних снага РФ (РХБЗ) Игор Кирилов, преносе РИА Новости.

Према речима начелника снага РХБЗ, вештачки патоген корона вируса створен је у просторијама Бостонског универзитета у октобру 2022. на основу соја Омикрон и варијанте Вухан која је првобитно изазвала пандемију. Кирилов је такође додао да се при интеракцији са новим патогеном заштитна својства антитела смањују за 11 пута, а постојеће вакцине против њега су неефикасне.

 

„Модификовани вирус који су добили Американци изазвао је угинуће 80 одсто оболелих модела животиња уз развој атипичних неуролошких симптома и тешко оштећење плућа“, додао је он, истичући да сама чињеница оваквог експеримента указује на непостојање државног надзора система за истраживање и развој у САД у области генетског инжењеринга и синтетичке биологије.

Прочитајте још:  ШОК! ДОЛАЗИ МУТИРАНИ КОРОНА ВИРУС: Прегазио оригинал из Вухана, ево колико су безбедни они који су прележали КОВИД-19
Руска војска тврди да је студија финансирана из америчког државног буџета упркос недостатку одговарајућег одобрења националног регулатора за биолошку безбедност. Кирилов је подсетио да Пентагон располаже системом који је у стању да контролише локацију и употребу опасних патогена у лабораторијама које се налазе широм света, као и да прати резултате различитих експеримената

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “АМЕРИКА РАЗВИЛА НОВУ СМРТОНОСНИЈУ ВЕРЗИЈУ ВИРУСА: Упозорење руске војске

  1. Ko proizvodi biološka sredstva za ubijanje ljudi širom planete i da na bolesnima zarađuje? Zločinci, kriminalci, ubice bez trunke morala, ljudski otpad koji zaslužuje smrtnu kaznu od istih virusa koje su proizveli i finansirali, ili da do kraja života rade u rudnicima bez izlaska na površinu zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *