Кавазовић прети оружјем, уместо да смирује тензије

0

(фото:Ало)

Кавазовић прети оружјем, уместо да смирује тензије.

Министар безбедности у Савјету министара Ненад Нешић оценио је за Срну да се поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на непримерен начин мијеша у политику, те да је посебно запањен да у својој изјави спомиње оружје, уместо да смирује тензије “усијаних глава”.

“Ово је секуларна земља у којој живе три равноправна народа. Од верског поглавара, било које вероисповести, очекивао бих да спушта тензије и хлади усијане главе које помену оружје, а не да спомиње спремност да земљу и институције брани оружјем” – истакао је Нешић.

Прочитајте још:  Муслимани на Балкану су Срби, као што је то био Меша, и боље за њих да то што пре схвате!
Министар Нешић је поставио питање Кавазовићу чије су те институције, те изразио наду да он не мисли да припадају само једном народу.

“Те институције су и српске и хрватске и бошњачке. Једнако тако каже и Устав БиХ. И моји родитељи су, прије него што сам се родио, издвајали од своје плате за зграду Парламентарне скупштине и Савјета министара, као и осталих 150.000 Срба који више не живе у Сарајеву” – подсетио је Нешић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је такође питао Кавазовића од кога ће то бранити те институције и земљу, те која је то “сила напала БиХ”.

“Ова земља је и српска и хрватска и бошњачка и може бити само по мјери свих, а никако по диктату једних и супремацији једних над другима. Коме је до рата – рат му у кући био” – поручио је Нешић.

Према његовим речима, због оваквих и сличних изјава, попут Кавазовићеве, за десет година се из БиХ иселило 600.000 људи и највећи проблем ове земље јесте што ће остати пуста.

“Овај вијек треба да буде вијек изградње и напретка, јер је вијек иза нас обиљежило страдање” – рекао је Нешић, реагујући на Кавазовићеву претњу оружјем.

Прочитајте још:  САД траже да Србија повуче трупе из подручја око Космета
Нешић је констатовао да је у прошлости било доста оружја за наредних 10 векова, те да БиХ и региону треба мир.

“Господине Кавазовићу, очекујем да сав свој утицај употребите да обезбедите мир у БиХ и да не потпаљујете националне тензије” – поручио је Нешић поглавару Исламске заједнице.

Прочитајте још:  Мештани Штрпца немају дозволу да секу дрва за огрев на својим имањима
Кавазовић је за МТВ “Игман” изјавио да је “данашња борба у институцијама БиХ” и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

“Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем” – додао је Кавазовић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *