Србију више поштује Клоп него “престолонаследник”

1

На годишњицу примирја у l свјетском рату принц Александар Kарађорђевић на ревер свог одијела ставио је цвијет мака – симбол страдања војника Британке империje.

Да ли се од принца, неспособног да научи српски језик, који је током НАТО агресије у Васкршној “посланици” написао да “за бомбардовање није крив НАТО него Слободан Милошевић” могло нешто друго очекивати? Ја искрено мислим да није. Престолонаследников тадашњи секретар је након читања посланице лондонским Србима, који су протестовали против НАТО агресије која је трајала, умало избјегао линч.

Прошле године, када је и настала ова фотографија, наш репрезентативац Немања Матић одбио је да истакне на дресу Манчестер Јунајтеда цвиjeт мака, симбол земље која је бомбардовала СР Jугославиjy. Тренер Ливерпула Јирген Kлоп поштовање према Србији показао је прошле године када је на београдској Маракани изашао са симболом наталијине рамонде…

Александар Kарађорђевић о себи je одавно рекао довољно. Међутим, не могу никако да разумијем, да и даље један значајан дио Срба жели да им он буде краљ…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Игор Дамјановић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србију више поштује Клоп него “престолонаследник”

  1. На самом крају лета 1991. године, питао сам Слободана Милеуснића, тадашњег уредника “Православља”,да ли би долазак принца Александра Карађорђевића у Србију могао изазвати неке политичке трзавице. Не, каже он, све је уређено и неће бити проблема.
    То се помало разликује од онога што сам по сата раније чуо од Веса Ђуретића; постоји бојазан да би принчеви контакти са Српским покретом обнове и његовим шефом Вуком Драшковићем унели немир у политички живот у Србији.
    Но, добро, ја се са Милеуснићем шалим и предлажем да ја привремено преузмем краљевску круну, а да се, у међувремену, деца Александрова почну школовати у Србији, да заврше Војну академију, те да после тога најстарији међу њима преузме краљевство.
    Како видимо, синови Александрови нису учили војне школе, а ни Александар није научио да говори србски, још мање да србски мисли, тако да је за краљевство у Србији и даље мрка капа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *