Домаћа гејминг индустрија зарадила скоро 100 милиона евра

0

(Фото: Pexels)

Домаћа индустрија видео игара је прошле године запошљавала близу 1.300 стручњака, од којих су четвртина биле жене. Објављено је више од 70 игара, а укупни приходи гејминг индустрије се грубо процењују између 50 и 100 милиона евра, саопштила је Српска асоцијација индустрије видео игара (СГА).

Заштитник грађана: Накнаде јавних извршитеља превисоке

Близу 90% фирми које израђују видео игре у Србији су у домаћем власништву, а чак 43% њих све своје приходе остварује у иностранству, наводи се у истраживању које је објавила СГА.

Министар Ђорђевић шокирао изјавом: Треба нам радне снаге, Албанци ће радити у Србији, увозићемо мигранте преко интернета! (видео)

Већина оних који се баве гејминг индсутријом за развој видео игара имају буџет испод 100 хиљада евра, а 18% њих имају буџете веће од пет милиона евра.

Рад не­де­љом по­де­лио тр­гов­це и по­сло­дав­це

Преко четири петине компанија у овом сектору је оптимистично у вези са будућношћу гејминг индустрије у Србији, а надполовична већина њих је планирала да запосли нове људе у овој години.

СГА има 65 чланова, а окупља инди тимове, е-спорт компаније, ВФX студије и глобално признатих произвођача игара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Нова економија

Прочитајте још:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *