Милова власт хвали Амфилохија

1
Митрополит Амфилохије (Фото: Ин4с)

Учесници протестних окупљања показали су висок степен одговорности и нису подлегли незапамћеној кампањи и дезинформацијама о угрожености њихових верских права и слобода. Евидентан је позитиван приступ Митрополије црногорско-приморске која је својим ставом доприниела мирним окупљањима и одупирала се одређеним политичким уплитањима из Црне Горе и изван ње.

Ово је, између осталог, наведено у саопштењу Већа за националну безбедност Црне Горе, које је заседало јуче поводом тензија изазваних после усвајања контроверзног Закона о слободи вероисповести, који је изазвао гнев и масовне протесте верника СПЦ у Црној Гори.

Интересантно је да се у свега два дана званична власт у Подгорици захваљује Митрополији, а нешто слично је, подсетимо, на Божић урадио и Веселин Вељовић, директор Управе полиције:– Хвала Митрополији на доприносу да окупљања грађана и литије протекну без инцидената.

Иначе, у саопштењу после седнице Већа наводи се и да се „Црна Гора показала као сигурна и безбедна држава упркос субверзивним активностима из земље и непосредног окружења“:

– Организацију и протестне шетње пратиле су снажна и негативна политичка и медијска кампања уз велики број дезинформација и лажних виести са циљем узнемиравања јавности и грађана и подстицања нестабилности.Носиоци тих активности били су из земље, али и из нашег непосредног окружења, са јасном намером дезинформисања грађана, а посебно верника о наводном сценарију упада у верске објекте Српске православне цркве, протеривању свештеника и притисцима на српску заједницу у Црној Гори.

Веће је упозорило и да су субверзивне активности ишле у правцу компромитације Црне Горе, њених симбола, носилаца државне власти, као и позивања на коначни обрачун са уставним поретком, правном државом, и органима реда и безбедности.

– Њихов циљ је био угрожавање виталних уставних и демократских вриедности Црне Горе. Државни органи и руководство одговорили су законито и уз трпељивост на један од озбиљнијих атака на стабилност и мир – надоди се у саопштењу после седнице Већа.

Новости1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.