Милова власт хвали Амфилохија

1

Митрополит Амфилохије (Фото: Ин4с)

Учесници протестних окупљања показали су висок степен одговорности и нису подлегли незапамћеној кампањи и дезинформацијама о угрожености њихових верских права и слобода. Евидентан је позитиван приступ Митрополије црногорско-приморске која је својим ставом доприниела мирним окупљањима и одупирала се одређеним политичким уплитањима из Црне Горе и изван ње.

Ово је, између осталог, наведено у саопштењу Већа за националну безбедност Црне Горе, које је заседало јуче поводом тензија изазваних после усвајања контроверзног Закона о слободи вероисповести, који је изазвао гнев и масовне протесте верника СПЦ у Црној Гори.

Интересантно је да се у свега два дана званична власт у Подгорици захваљује Митрополији, а нешто слично је, подсетимо, на Божић урадио и Веселин Вељовић, директор Управе полиције:



– Хвала Митрополији на доприносу да окупљања грађана и литије протекну без инцидената.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, у саопштењу после седнице Већа наводи се и да се “Црна Гора показала као сигурна и безбедна држава упркос субверзивним активностима из земље и непосредног окружења”:

– Организацију и протестне шетње пратиле су снажна и негативна политичка и медијска кампања уз велики број дезинформација и лажних виести са циљем узнемиравања јавности и грађана и подстицања нестабилности.Носиоци тих активности били су из земље, али и из нашег непосредног окружења, са јасном намером дезинформисања грађана, а посебно верника о наводном сценарију упада у верске објекте Српске православне цркве, протеривању свештеника и притисцима на српску заједницу у Црној Гори.

Веће је упозорило и да су субверзивне активности ишле у правцу компромитације Црне Горе, њених симбола, носилаца државне власти, као и позивања на коначни обрачун са уставним поретком, правном државом, и органима реда и безбедности.

Прочитајте још:  ЗБОГ ЧЕГА СУ ФАНАРИОТИ ОПАСНИ ЗА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ?

– Њихов циљ је био угрожавање виталних уставних и демократских вриедности Црне Горе. Државни органи и руководство одговорили су законито и уз трпељивост на један од озбиљнијих атака на стабилност и мир – надоди се у саопштењу после седнице Већа.

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Милова власт хвали Амфилохија

  1. Одбрани Амфилохије Милов закон. Наградиће га за узајамно испомагање, за јачање црногорске “ствари”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *