Живот је да се у њему ужива, бриге оставите по страни: Принципи који ће вас променити из корена!

0

(Фото: Shuterstock)

Уместо да стално пливамо и боримо се против таласа, зашто не бисмо застали и пустили живот да нас научи неким лекцијама?

У проироди човека је да стално контролише живот и сва дешавања у њему уместо да неке ствари пусти да иду својим током. Неке ситуације и догађаји су неизбежни, а покушај да им се одупремо само исцрпљује.

Понекад живот има бољи план за нас од оног који смо сами скројили. Пустити ствари да иду својим током је сасвим у реду.



Kад почну да нам се догађају ствари које су мимо наших планова, почиње борба и нервоза. Углавном се дешава да у другима тражимо кривицу, јер нисмо спремни да прихватимо нове околности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сви имамо нека очекивања, али не оствари се увек баш све. Због тога се дешава да почнемо да размишљамо негативно, а није ретко да наступа и очај.

Живот никад неће бити савршен, са тим морате да се помирите

Без обзира колику жељу имамо да контролишемо сваки сегмент живота од почетка до краја, то нам никад неће поћи за руком. Оно што можемо да урадимо је да прихватимо новонастале околности.

Kад све пође по злу, кривимо судбину и себе сматрамо жртвама које не заслужују такве ствари. Уместо да судбину погледамо директно у лице и покушамо да извучемо максимум из ње.

Живот зна да буде понекад врло тежак, а постаје још тежи када не умемо да извучемо барем нешто позитивно и у тренуцима који нису најсрећнији. Састоји се од добрих и лоших тренутака који се смењују, а сви они се дешавају са разлогом. Добри су ту да у њима уживамо, а лоши да из њих учимо.

Прочитајте још:  Петровац, жалфија, црни слез – природни лек за болно грло и промукли глас

Све је ствар нашег става и погледа на живот. Kад схватимо да је живот један и да и упркос свим неприликама морамо да останемо ментално јаки, тада се све мења.



Запамтите да ништа не траје до века. Ако је добро проћиће, ако је лоше и то ће проћи. Уживајте у сваком тренутку и из сваког извуците максимум.

Чињеница да нисмо успели да стигнемо до циља у овом тренутку не значи да никад нећемо. Пред првом препреком се не одустаје никад. Можда живот тренутно има неки бољи план за нас и окреће нас у правом смеру како бисмо остварили нешто веће и боље.

Иако вам се можда сад чини да се цео свет распада, а заправо то води до неке боље и светлије дестинације.



Стил

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *