У ових 11 ситуација спасиће вас обичан аспирин!

0

(Фото: цоммонс.wикимедиа/мосесофмасон)

Да ли сте некад могли да претпоставите да аспирин можете да користите и у друге сврхе, а не само да смањите бол? Лек који можете да купите без рецепта у било којој апотеци, има неколико невероватних својстава, за које многи не могу ни да претпоставе.

Представљамо вам 11 начина за коришћење ацетилсалицилне киселине, који ће сваком добро доћи:

1. Помаже у борби с бубуљицама

Захваљујући противупалним својствима, аспирин смањује бубуљице и умирује кожу.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потребно је иситнити 2-3 таблете (важно је да нису обложене) и помешати их с лимуновим соком. Нанесите смесу на бубуљицу, држите око једног минута, а онда исперите. Ову смесу немојте користити пред излазак на сунце.

2. Отклања свраб код уједа инсеката

Аспирин ће вам помоћи и да смањите оток и свраб након уједа комараца. Растопите водом таблету аспирина (необложену) тако да добијете пасту, нанесите је на место убода и држите неколико минута.

3. Сужава поре на лицу

Аспирин нормализује лучење лојних жлезда, сходно томе смањује се и величина пора, кожа постаје блистава и глатка.

Припрема ове маске вам неће одузети више од пет минута: 7 необложених таблета аспирина, 3 супене кашике природног јогурта или павлаке, 1 супена кашика меда. Нанесите маску на чисто лице, држите 3-5 минута, а потом исперите водом.

4. Решава проблем перути

Перут не само да не изгледа лепо, већ и ствара непријатности због свраба. Да бисте је се решили потребно је да разбијете две таблете аспирина и измешате их с количином шампона која вам је довољна да оперете косу.

Прочитајте још:  Шта све УЗРОКУЈЕ појаву "досадних" МИТИСЕРА и како да их се ОТАРАСИТЕ



5. Делује као ексфолиант

Ацетилсалицилна киселина је одлична код уклањања изумрлих ћелија епидермиса. Да бисте направили ексфолиант, једноставно помешајте пар таблета аспирина с водом.

Нанесите смесу на кожу, оставите неколико минута, затим мало измасирајте и исперите водом. Ако вам је кожа осетљива будите пажљиви с овом маском, јер може изазвати надражај.

6. Помаже да се решите жуљева на ногама

Ове таблете вам могу учинити стопала мекшим, јер киселина одлично уклања огрубелу кожу.

Уситните седам таблета и помешајте их са супеном кашиком лимуновог сока да добијете пасту. Нанесите смесу на стопала, и држите 10 минута на топлом. А онда преко проблематичних места пређите каменом за пете.

7. Опоравља оштећену косу

Чак и коси аспирин може бити од користи. Он је чини глатком и сјајном и помаже да се очува боја након фарбања.

У шољи топле воде растворите блистер аспирина. Ову маску нанесите на косу након што сте је опрали. Оставите да делује 15 минута, а онда исперите.

8. Уклања флеке од зноја са одеће

Аспирин може да продужи рок трајања ваше одеће коју сте сматрали уништеном флекама од зноја.



Помешајте таблету аспирина с топлом водом, нанесите на флеке и оставите преко ноћи. Након тога оперите одећу као што то обично радите и уживајте у резултату.

9. Уклања трагове од сапуна у купатилу

За оне који су већ уморни од прања мрља од сапуна, постоји једно одлично решење.

Измрвите пет таблета аспирина и додајте порцију средства за чишћење. Нанесите смесу на површине, оставите пола сата, а након тога ћете је с лакоћом уклонити сунђером.

Прочитајте још:  Уштедите новац: Направите домаћу пасту од само 3 састојка и детаљно очистите купатило



10. Продужава живот убраног цвећа

Букет ће вам у вази дуже трајати, ако у воду убаците таблету аспирина. То се дешава зато што аспирин мења пХ вредност воде и размножавање бактерија у њој се успорава. Овај трик нарочито добро ради кад су у питању руже.

11. Јача нокте

У 300 мл воде растворите 3 таблете аспирина, капсулу витамина А, 1 супену кашику морске соли и мало маслиновог уље. Спустите руке у раствор и држите 10 минута, а након тога их обришите папирном марамицом. Процедуру понављајте једном недељно.

Саветујемо вам да се консултујете са својим лекаром или дерматологом пре него што почнете да примењујете дате савете.



Фемина

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *