Потврђен проналазак племенитих метала на југу Србије, ТОНЕ ЗЛАТА леже на граници са Бугарском

1

(Фото: Sputnik / Alexander Liskin)

Канадска истраживачка фирма “Медголд рисорсис”, која је раније наговестила да је у јужној Србији, на самој граници са Бугарском и Македонијом, пронашла одличне индикаторе да се у том крају налазе богата налазишта племенитих метала, сада је и потврдила те резултате – сазнају “Новости”. Они су на само једној локацији у оквиру пројекта по називу “Тламино”, пронашли око седам милиона тона руде, са око 680.000 унци, односно близу 19,3 тоне злата, вредних нешто више од милијарду долара, а испитивања те области се и даље настављају.

Како је установљено, садржај злата на том месту, у просеку, износи око три грама по тони. Примера ради, лежишта са грамом злата, по тони, ако је прате одговарајуће количине руде, сматрају се профитабилним. Ова процена је припремљена у складу са стандардима компанија из Уједињеног Краљевства.



Иначе, “Медголд” је у истраживању рудног богатства под називом “Тламино пројекат”, пронашао и слој руде од 40 метара, који садржи 8,32 грама злата по тони и готово невероватних 193 грама по тони сребра. Ова канадска фирма, иначе, има споразум о заједничком улагању с компанијом из своје земље “Фортуна силвер”, у чијем се поседу налазе рудник злата и сребра “Сан Хозе” у Мексику и перуанско лежиште сребра “Каилома”.

ТРАЖЕ НА 200 КВАДРАТНИХ КИЛОМЕТАРА

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према споразуму са “Фортуна силвером”, која у Аргентини развија и пројекат отварања рудника злата “Линдеро”, обавезала се да ће у даља истраживања ове области инвестирати осам милиона долара. Према том споразуму, “Фортуна” би, у замену за финансирање геолошких истраживања на југу Србије, могла да стекне 70 одсто власништва у “Тламино пројекту”, а истраживања се раде на површини од око 200 квадратних километара на територији наше земље.

Прочитајте још:  ОНИ СУ ВАСКРСЛИ СРБИЈУ НАКОН ВЕЛИКОГ РАТА Деца радила најтеже физичке послове како би оживела домаћинства (ВИДЕО)



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Потврђен проналазак племенитих метала на југу Србије, ТОНЕ ЗЛАТА леже на граници са Бугарском

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *