Синдикати упутили допис влади и министарству, траже обуставу рада школа

1

(Фото: Пиксибеј)

Три репрезентативна синдиката у образовању упутила су допис Влади Србије и Министарству просвете у којем су замолили да рад у свим васпитно-образовним установама буде привремено прекинут због безбедности деце, студената и 140.000 запослених, да се не би у Србији, како су навели, догодио италијански сценарио.

Допис су упутили Синдикат образовања Србије, ГСПРС “Независност” и Синдикат радника у просвети Србије.

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије упутио је допис министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу којим траже обуставу рада у прешколским установама на одређено време.

“Дужност ми је да вас обавестим да међу запосленим у предшколским установама Србије влада велика забринутост поводом епидемиолошке ситуације – проглашењем пандемије коронавируса у свету и појавом оболелих у нашој земљи”, наводи се у саопштењу синдиката.

Додаје се да су установе самоиницијативно појачале хигијенске и профилактичке мере и да су предшколским установама достављена упутства о превентивним мерама у циљу спречавањг преношења и ширења инфекције, али да су запослени мишљења да су те мере контрадикторне, јер захтевају додатан број извршилаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Вируси се код деце предшколског узраста најбрже шире, јер деца додирују нос, лице и уста. Стављају играчке у уста, у игри су непрекидно у контакту са вршњацима, а неизводљиво је прање руку након сваког контакта”, наглашава синдикат.

Истичу да су додатаном ризику изложене пограничне општине, где је велики проток људи из иностранства.

FoNet & Beta

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Синдикати упутили допис влади и министарству, траже обуставу рада школа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *