Камп у Моровићу спреман за прихват непослушних гастарбајтера и грађана (видео

1

(Фотографије Министарство одбране)

Камп у Моровићу је отворен, Министарство одбране са Министарством унутрашњих послова и надлежним санитарним службама одређује ко ће улазити у камп, у складу са проценом лекара и, наравно, они који су наши државаљани, а немају пријављено боравиште на територији наше земље. Молим све грађане да се придржавају упутстава, да слушају надлежне органе и да на тај начин заштите и себе, али и све друге грађане, изјавио је министар одбране Александар Вулин који је, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, обишао у Моровићу насеље шаторског типа које је подигла Војска Србије за смештај држављана Србије који се враћају из иностранства.

– У складу са наређењима врховног команданта и у складу са правилима која владају за време ванредног стања, Војска Србије је успоставила прихватни камп за све оне који или немају пријављено боравиште на територији Републике Србије, а наши су држављани, или све оне за које наши лекари на границама оцене да могу да постану здравствени ризик – нагласио је министар Вулин.

Сви такви, додао је министар Вулин, биће смештани у прихватни камп у Моровићу, где ће морати да прођу кроз одговарајући период изолације, интензивног медицинског праћења и на тај начин ће и њихово здравље бити заштићено, као што ће бити заштићено и здравље свих грађана Србије.

– Сви који сматрају да треба да дођу у Србију, морају исто тако да прихватају законе и правила која важе у Србији, како за време ванредног стања, тако и после њега. Министарство одбране са Војском Србије, Министарством унутрашњих послова и припадницима пограничне полиције, и наравно са надлежним здравственим службама ће водити рачуна о здрављу људи који ће се налазили у кампу у Моровићу – истакао је министар Вулин.

Прочитајте још:  Америчка амбасада захваљује Србији што је стала уз Украјину, српски политичари кажу: НИСМО ПОДРЖАЛИ КРИМСКУ ПЛАТФОРМУ!

Војска Србије ће, нагласио је министар одбране, у складу са потребама, отворити још неколико прихватних кампова за карантин и за оне који долазе из земаља које су погођене корона вирусом. Насеље шаторског типа у Моровићу је спремно и може да прими до 500 особа којима ће Војска Србије обезбедити здравствену негу, смештај и исхрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Камп у Моровићу спреман за прихват непослушних гастарбајтера и грађана (видео

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *