БРАНКО ДРАГАШ ОТКРИО ПРЉАВИ ПЛАН ВЛАСТИ! Ево шта нас чека после ванредног стања! (ВИДЕО)

3

Бранко Драгаш (Фото: Јутјуб)

Гостујући у емисији ХелмКаст уживо економиста Бранко Драгаш и председник Синдиката „Слога“ Жељко Веселиновић оценили су да су нове економске мере Владе Србије које су изнели Александар Вучић и министар финансија Синиша Мали „обећање лудом радовање“.

Економиста Бранко Драгаш рекао је да је Србији у овом моменту потребан озбиљан економски тим, ако мисли да се спасе и додао да „ми имамо погрешну економску политику која се води дуги низ година“

„Све оно што је онај плагијатор и лопов министар финансија Синиша Мали изнео у представљању економског програма су глупости. Ми већ имамо народ који не ради, стандард који је лош и према првим проценама овде да ће више од три милиона људи да остане без посла, тако да су ове приче демагошке“, казао је Драгаш.

Он је оценио да је „обећање да ће сви пунолетни грађани Србије добити по сто евра бесмилица нарочито што се односи за период после ванредног стања“.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тај новац је народу потребан одмах. И то није добра расподела. Ако кажу да сваки грађанин добија 100 евра то значи да добијају и тајкуни и криминалци, а и онај ко има приход 10.000 динара. На тај начин се новац погрешно усмерава“, рекао је Драгаш.

Драгаш је рекао да је „организација државе лоша и имаћемо велики проблем, јер долази на наплату ових осам година демагошких парола и бомбардовања обећањима која не могу да испуне“.

Председник синдикта „Слога“ Жељко Веселиновић оценио је да није време за оптимистичне приче, јер је стање „врло озбиљно“ и да би свако волео да је Србија у таквом благостању како прича председник Вучић, али да је реална ситуација потпуно супротна и ни мало оптимистична.

Прочитајте још:  Оборене четири украјинске ракете изнад стамбеног насеља, настављено гранатирање Доњецка



„Нас чека тешко време после короне. Немамо ништа од воје привреде , нама ништа не ради. МИ ћемо имати ситуацију, с обзиром како они функционишу и како воде државу да ће помоћ добијати само фирме блиске власти, њихови медији , а остали ће и ако нешто добију добити задуживањем и то ће нас скупо коштати“, оценио је Веселиновић.

Он је казао да се из излагања представника владе о економским мерама јасно видело да се ради „ о полулистичком плану који нема везе са струком“.
„Нема никаквих конкретних мера које се уводе сада , све је на дугом штапу , а привреди треба помоћ одмах , а не у јуну. Ако се одмах не да помоћ домаћој привреди како би исплатила зараде радницима , уследиће социјална катастрофа са несагледивим послдицама. Људи не могу да живе од ваздух“, невео је Веселиновић.

Говорећи о обећаних 100 евра , он је оценио да је тај новац треба „дати онима који су најугроженији , сиромашним категоријама друштва, запосленим на минималцу , самохраним родитељима и људима са посебним потребама, а не свима и онима који имају велике плате и тајкунима.“

Аутори и водитељи емисије Оливера Миливојчевић и Игор Маринковић

Извор: Правда



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “БРАНКО ДРАГАШ ОТКРИО ПРЉАВИ ПЛАН ВЛАСТИ! Ево шта нас чека после ванредног стања! (ВИДЕО)

  1. Meni ovo znaci…ako ne dobijemo 100 eura i ako se ne sprovedu ove mere na ulice i menjamo vlast odmah. Ako dobijemo i sprovedu se mere onda gospodin na robiju 10-tak godina za sirrnje panike i nepoverrnje u drzavu u doba vanrednog stanja. Pa vreme je da i vlast i ne vlast pocne da odgovara za budalastine koje izgovara. Slazete li se?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *