Силазак Благодатног огња у Јерусалиму, без присуства верника /уживо/

2

Благодатни огањ

Спутњик уживо из Јерусалима преноси церемонију силаска Благодатног огња која се по први пут одвија без присуства верника, због пандемије вируса корона.

Обично се на хиљаде православних хришћана окупља у Цркви Светог гроба у Источном Јерусалиму уочи православног Ускрса. Верници се моле и пале бакље и свеће из пламена за који се верује да је чудесно запаљен у Исусовој гробници у цркви Едикула.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=638560650059278&ref=watch_permalink

Након церемоније силаска Благодатног огња, пламен се претходних година авионом преносио у друге православне земље – Грчку, Русију, Украјину, Србију, Бугарску, Грузију и Румунију. што се ове године због пандемије неће десити.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Силазак Благодатног огња у Јерусалиму, без присуства верника /уживо/

  1. Avidite sada je.ptatrijah irinej rekao dase mozemo moliti i kod kuce atoje sasvim normalno da se svaki covek moze moliti gde god dase nalazi dali u kuci dali na moru ili u pustinji ili sumi svemoguci ,Bog ce uvek cuti vase molitve ali kao prvo se trebate molititi svemogucem Bogu ane njegovom sinu isusu hristu njegov sin je rekao narodu jedite ovaj hleb jer toje moje telo pijte ovo vino jer toje moja krv ali hleb moze jesti samo onaj ko zna dace 100 posto otici na nebo i moze piti vino kao njegovu krv samo onaj ko stvarno zna i zakoga svi znaju naravno dace otici nanebu i taj moze piti ali nemoze svaki covek jesti hleb i piti vino samo oni koji su odredjeni zato za koje se zna dace otici na nebo atrece isushrst je sam rekao svojim apostolima i svojim ucenicima i svim ljudima nemojte mene slaviti slavite moga oca svemoguceg boga nasega stvoritelja jer sve sto sam ucinio za narod i za celo covecanstvo sve sam jato ucinio uz moc moga oca otac mije dao tu moc od njega pa sam ja lecio ljude zene i decu dok sam bio nazemlji otac mije dao tu moc od njega pasam ja ljude zene i decu vracao iz smrti u zivot ali uvek sam se molio za svakoga pojedinca dami moj otac podari tu moc i otac mije dao pa sam ja lecio ljude zene i decu pasaja ljude zene i decu vracao u zivot i zato vam kazem nemojte zaboraviti to nikad i zato vam opet kazem slavite moga oca i molitese mome ocu svemogucem Bogu nasem stvoritelju Amin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *