Какав ће бити режим овог и идућег викенда

2

Полицијски час

ПРЕДСТОЈЕЋЕГ викенда на снази ће бити забрана кретања од петка од 18 часова до понедељка до 5 ујутру, док ће за првомајске празнике највероватније бити уведен тродневни полицијски час, сазнају “Новости”.

Коначна одлука о дужини забране кретања која ће важити следећег викенда још није донета, али је, по мишљењу струке, најрационалније да се не угрозе позитивни трендови пада броја заражених. Тако је најреалнија опција продуженог полицијског часа – од четвртка, 30. априла од 18 часова, до понедељка, 4. маја, до пет ујутру.

Такође, преовлађује и став да се питање евентуалног укидања ванредног стања нађе на дневном реду тек после Ђурђевдана, 6. маја.

Мере које су донете у борби против пандемије ковида 19 донекле су ублажене, па је тако забрана кретања радним данима скраћена за један сат и сада траје од 18 сати до пет ујутру.

Такође, најстаријим грађанима дозвољен је излазак напоље три пута недељно – уторком, петком и недељом, од 18.00 до 1.00, у трајању од пола сата, највише шест стотина метара од места становања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од уторка, 21. априла, дозвољен је рад послодавцима попут ауто-механичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача као и послодавцима из области трговине на мало – књижаре, трговци моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Друге радње требало би да буду отворене од 27. априла ако имају мање од 300 квадрата. Реч је о фризерским салонима и салонима лепоте, теретанама, али ће за њих морати да буде обезбеђена посебна заштита. За хотеле, бање, тржне центре, међуградски саобраћај, аеродроме, ресторане и кафиће планирано је отварање између 3. и 10. маја.

Прочитајте још:  "Није редак случај да политичари мењају мишљења али Вучић је прошао читав спектар опција од СРС до ЛДП" (ВИДЕО)

Чланови Кризног штаба за борбу против инфекције вирусом корона упозоравају да грађани и даље морају бити на опрезу и максимално поштовати сва правила како би се спречило да се епидемијска крива измакне контроли и повећа број заражених.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Какав ће бити режим овог и идућег викенда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *