Гајић: На Инфективној клиници доктори примили мање плате

1

Златибор Лончар

Адвокат Владимир Гајић изнео је податак да су анестезиолози на Инфективној клиници примили плате по 40.000 динара, што говори у којој је мери фарса како српска власт “до неба захваљује” лекарима који спасавају животе болесницима, што је мање него што би иначе примили на свом основном радном месту.

Гајић за Директно.рс каже да су анестезиологе, без којих не могу да раде респиратори, у недостатку довољног броја повукли са свих клиника у Београду, и да они сада уместо својих плата које иначе примају на својим регуларним радним местима, добијају мање новца.




– Поуздано знам да су сада примили 40.000 динара у тој првој половини јер немају дежурства на својим клиникама, а то је онда 20, 30 хиљада нижа плата. Ускраћени су за дежурства која се посебно плаћају и са којима би зарадили по 50, 60 хиљада а не 40, јер раде тамо где немају дежурства. Они раде у немогућим условима, заиста се боре за животе тих људи, а примају мање плате. На тај начин они њих, да кажем “поткрадају” – рекао је Гајић

Он додаје да то одлично знају и министар здравља др Златибор Лончар, као и директори клиника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Уместо да су нашли начин да им то надокнаде, с обзиром на овај невиђени рад који код њих траје већ неколико месеци, они сад фактички губе на приходима, а овамо их дижу у небеса, те “но наме” докторе који тамо стварно раде. Ја мислим да Срби верују да се др Kон и др Kисић кад заврше конференцију обуку у одела и врате се да лече људе. Овде лече пулмолози и анестезиолози, а не епидемиолози, и нико их не зна, нисам чуо ниједно име анестезиолога или пулмолога у ова два, три месеца – рекао је Гајић.

Прочитајте још:  Диктатор пао, ватромет у Подгорици, пуст изборни штаб ДПС




Подсетимо, председник Србије Александар Вучић рекао је да ће од 1. априла зараде свих здравственим радницима бити повећање за 10 одсто, уз објашњење да увећана примања следују свим здравственим радницима – од возача, стоматолога, лекара специјалиста.



Direktno

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Гајић: На Инфективној клиници доктори примили мање плате

  1. Rekao Vucic…….hahahahaha.!!!
    NOTARNI LAZIV I RATNI HUSKAC 90-ih.

    Na pitanje novinara skime se ujutru prvo cujete,zvalavko je odgovorio:
    -Sa bratom Andrejom.!!!
    -ZNATE,POSLE GUBITKA OCA,JAKO SMO VEZANI……..
    …HAHAHAHAHAHA.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *