“ДОНАЦИЈА ВУЧИЋА” Нико не зна ко је платио пет шлепера донација

1

Вучић на отварању фабрике у Руми (Фото: Бета)

Социјално угрожени у Нишавском и Топличком округу добиће пакете са храном и средствима за личну хигијену, а пет шлепера са тим пакетима која су јуче стигла у Ниш функционери СНС-а представљају као донацију председника Александра Вучића. Ипак, не објављују ко је тачно и како платио поклон.

Из Транспарентности Србије наводе да председник републике не може да буде донатор, али грађанин Вучић може.

Почело је са респираторима, а наставља се са пакетима социјалне помоћи, опет шлепери који се везују за председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића.



Јуче је 5 камиона стигло у Ниш, а дочекали су их локални функционери – начелници округа и председници Општина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Помоћ у право време. Председник Александар Вучић са најближим сарадницима послао је југу Србије – Нишавском и Пиротском округу пет шлепера помоћи у хемијским и прехрамбреним производима – пише на званичној Фејсбук страници Драгане Сотировски.

Начелница Сотировски објашњава да ово не треба мешати са пакетима пензионерима и да ће Градске општине Ниша и локалне самоуправе два округа пакете, које назива донацијом Вучића, поделити наредних дана осетљивим категоријама становништва.

На питање о финансијској позадини овог контигента не одговара и каже да то није питање за њу.

– И ја могу да будем донатор, својим ауторитетом, новцем, залагањем. Нико од нас није питао. То је лично председник са својим најближим сарадницима послао Нишавском и Топличком округу. Све остало морате да питате њега – рекла је Сотировски.

На питање Јужних вести зна ли одакле су плаћени ови пакети, министар финансија Синиша Мали каже да није потрошен државни новац и да је све заправо организовао Штаб за ванредне ситуације у Нишу.

Прочитајте још:  Данас је Блага Марија заштитница жена, ако у цркви запалите свећу можете тражити испуњење жеље



– То се ради о донацијама које је организовао Штаб за ванредне ситуације у Нишу. ни на који начин држава није укључена, а питајте њих како су то исфинансирали – рекао је Мали.

Јесте политика, није политика – Вучић председник, Вучић грађанин

Председник Александар Вучић у ванредном стању приписивао је себи заслуге за набавку респиратора, говорио је да ће лично авионом ићи по њих, али није објавио да је лично набављао и пакете грађанима.

Kако је платио ових 5 шлепера хране и хемије који функционери странке чији је председник рекламирају као његову донацију, питања су која су послата његовој саветници и најближој сарадници Сузани Васиљевић.

Немања Ненадић из Транспарентности Србије каже да је ова информација збуњујућа.



– Испада као да је председник државе као државни орган поделио помоћ општинама у оквиру исте те државе. Председник као институција нема нека средства опредељења у буџету за такве намене. Уколико је донатор Александар Вучић онда то треба тако и рећи, а не представљати као донацију председника. То би требало да пише и у папирима – рекао је Ненадић.

Председник Општине Медијана Небојша Kоцић рекао је да дугују велику захвалност “нашем председнику Александру Вучићу и његовим сарадницима”.

Други председник нишке Општине, оне у Пантелеју, Братимир Васиљевић тврди да “није реч о политичкој причи” и да помоћ неће делити по сопственом нахођењу.

– То је за оне који примају социјалну помоћ. Има и оних који су за закон невидљиви, а траже, јављају да им је потребна помоћ, а нису сагледани и евидентирани. Не питамо ко је за коју политичку опцију. Нема ово везе са политиком. Највећи грех би био да дамо неком коме не треба, а ускратимо неком коме треба – наводи Васиљевић.

Прочитајте још:  Колоне возила шиптарских снага крећу према административној линији са Србијом (ВИДЕО)

Kаже да је за ту Општину намењено 1. 200 пакета за социјално угрожене.



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““ДОНАЦИЈА ВУЧИЋА” Нико не зна ко је платио пет шлепера донација

  1. ———milosevic je ispusio prvo u Nisu.
    Zato radikalski zvaljo polako pocinje da kupuje”PRODANE JADNE SRPSKE DUSE”
    izmucene”diktaturom zvalavog sipca”i njegovih lizaca pusaca,duvaca….!!!!
    PRODATI SVOJE POTOMKE ZA:
    -litar ulja.!!!
    –kg secera,!!!
    -kutiju praska.!!!
    MOGU SAMO LJIGAVI SMRADOVI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *