У земљи без слободних избора и медија Вучић најавио “демократску атмосферу”

2

Александар Вучић (Фото: TA Images/Antonio Ahel)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да ће се парламентарни избори у Србији одржати 21. јуна и да ће се потрудити да обезбеди “демократску атмосферу”. Међутим, на какву демократију је председник мислио, када изборе бојкотују скоро све опозиционе странке, и када приступ скоро свим медијима, уз изузетак њих неколико у Србији, нема приступ нико од опозиционих политичара?

За време ванредног стања у Србији се, док је на снази полицијски час, несметано се крећу припадници Српске напредне странке на челу са хулиганима, са којима планирају и спроводе разне акције, од паљења бакљи по крововима зграда, до пуштања са разгласа наснимљених порука против председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа. Полиција не реагује на ове акције и говори да то није “њена надлежност”, док је њена надлежност да силу спроводи над недужним грађанима.




У време када сви међународни извештаји Србију сврставају у земље у којима демократија не постоји, у којој је врло изражена цензура у медијима, председник Србије Александар Вучић говори о демократији и демократској атмосфери за време изборне кампање.

Питање које занима јавност је како председник Србије тачно замишља демократију? Тако што ће у изборима учествовати владајуће странке и још неколико оних које то још нису? Kако замишља да спроведе ту демократску атмосферу кад су скоро сви медији затворени за свакога ко не мисли као председник Србије?!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Политиколог и политички аналитичар Бобан Стојановић за Директно.рс каже да ће Вучић покушати да симулира демократију и изборе, јер у Србији демократије одавно нема, а ни избора – макар не онаквих избора какви би требало да буду (слободни, поштени, равноправни).

Прочитајте још:  Вучић: Србија ми значи више од живота - никада неће моћи да ме покоре

– Последња дешавања су само додатно покварила изборне услове и утисак о стању демократије, али суштински они не постоје. И то показују и сви међународни извештаји о стању демократије у Србији. Избори ће се одржати, али имајући у виду бојкот опозиције, верујем да након тих избора више ништа неће бити исто – рекао је Стојановић.

Председниче, изгледа појам демократија за Вас и за све друге никако не значи исто.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “У земљи без слободних избора и медија Вучић најавио “демократску атмосферу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *