Вучићева напредна секташка банда ограничава уставом загарантоване слободе удруживања и протеста

1
(Фото: СНС)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да по питању одржавања јавних скупова важе две мере – да на њима не може бити више од 50 учесника и да скуп мора бити најављен полицији најмање пет дана раније.

За одржавање јавних скупова важи мера коју су предложили здравствени радници – да скуп не може имати више од 50 учесника, и друга, прописана Законом о јавном окупљању, да мора бити најављен надлежној полицијској станици најмање пет дана раније, појаснио је Стефановић у изјави за Тањуг.Министар је нагласио да су сви скупови који нису сазвани у складу са овим мерама – незаконити.

„Молим људе да, без обзира на мотиве, то не чине, јер кршењем ових мера могу угрозити здравље других људи, а и те људе излажу санкцијама, односно прекршајном кажњавању“, поручио је Стефановић.

Влада Србије данас одлучује хоће ли се укинути одлука да се у превоз може само са персонализованом картом.Седница почиње ускоро.

Председник Александар Вучић тражио је од премијерке Ане Брнабић да се укине одлука да се од сутра у ГСП возила може само са персонализованим картама за запослене, и да превоз функционише као до сада.

Иначе, сутра опет креће градски превоз у Београду, а одлука је била да се у возила може ући само са персонализованом месечном картом за запослене.

Због тога су почеле огромне гужве на четири места која тренутно издају те картице.Спутник

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.