Драгослав Љубичановић: Западне НВО транспортују мигранте кроз Србију (Видео)

1

Након последњих дешавања у Сирији, Турска је и поред договора са Европском унијом отворила своје границе према Грчкој где се налази више од два милиона миграната. Земље Европске уније , али пре свега Балкан и Србија су у константном страху од најезде исламиста.

О мигрантској кризи, правним питањима уласка миграната и о томе колико у свему томе учествују сорошевске НВО разговарали смо са адвокатом Драгославом Љубичановићем у најновијој емисији Васељенска.

Драгослав Љубичановић: Западне НВО транспортују мигранте кроз Србију (Видео)
Драослав Љубичановић

Он је нагласио да је највећи проблем у непровереним информацијама које долазе до нас, и да ми немамо стваран увид у то ко су ти људи, да ли су у питању заиста избеглице, што је мало вероватно или војно обучени исламисти. Љубичановић је дао нагласак и поставио питања којима се мало ко бави а која су од кључне важности:

„Правна проблематика целог овог питања јесте да се постави питање на који начин та лица улазе на територију Србије и на који начин , такође са правног аспекта гледано, напуштају републику Србију. Оно што могу да кажем јесте да грађани Србије кривично одговарају уколико помогну тим лицима у транзиту кроз Србију. И постоји велики број кривичних пријава против разних превозника, тасксиста и других физичких лица који су у томе видели неки начин да додатно зараде. А у исто време ми имамо неке организоване НВО које се баве истим тим и за то примају новац. Помажу тим људима да уђу у републику Србију, помажу им да пређу границу, помажу им док бораве и помажу им да прођу даље. Дакле имамо о истом питању двоструке правне аршине.“

Говорећи даље о правним питањима миграната он је додао да је занимљива појава криминалитета код тих лица и на који начин се они кажњавају, односно некажњавају опет се користећи двоструким аршинима у односу на држављане Србије.

О појави ноћних патрола, лажних вести везаних за мигранте , као и о лицемерним прогласима усмереним против миграната погледајте у остатку емисије:

Аутор и водитељ: Весна Веизовић

Васељенска1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.