Влада Србије усвојила нове мере: Високе казне — 500.000 ако не дезинфикујете свој радни простор

Влада Србије усвојила нове мере: Високе казне — 500.000 ако не дезинфикујете свој радни простор

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Влада Србије усвојила је измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести којима је одлучено да законски минимум казне у овој области за правна и физичка лица буде 50.000 уместо досадашњих 30.000 динара.

Процењено је да висина минималне казне мора да се увећа како би људи и након укидања ванредног стања поштовали прописане мере. Разлог томе јесте и то што су у пракси прекршајни судови приликом кршења постојећих одредаба Закона, били склони томе да изричу минималне новчане казне, које нису стимулисале ни физичка, ни правна лица.

Убудуће ће физичка лица која, поред закона, не поштују ни уредбе и одлуке надлежних органа, морати из свог џепа да издвоје од 50.000 до 150.000 динара, а правни субјекти од 50.000 до чак 500.000 динара!

Примера ради, правно лица ће бити кажњено и до 500.000 ако не буде дезинфиковало свој простор, али и ако буде дало налог за путовања запосленом у земљу у којој има обољења која представљају претњу по јавно здравље. Што се тиче физичких лица, она могу да буду санкционисана ако се, на пример, не придржавају налога за изолацију и карантин. Ако прекрше ове али и друге мере које су дефинисане важећим законом, могу да плате од 50.000 до 150.000 динара, наводи Курир.

Новчаном казном у износу од 30.000 до 150.000 динара казниће се за прекршај физичко лице у следећим случајевима:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!Ако поступку епидемиолошког испитивања не говори истину и не даје тачне и потпуне податке од значаја за откривање извора и начина преношења заразне болести, односно за откривање, спречавање и сузбијање епидемије те заразне болести, као и ако се по потреби не подвргне одређеним медицинским испитивањима.
Ако се не придржава налога доктора у случају када му је одређена обавеза превоза санитетским возилом или мера изолације и лечења, односно изолације, у складу са овим законом.
Ако се пре путовања у земље у којима има заражених, као по повратку из тих земаља, не придржава обавеза прописаних овим законом као и мера које природа болести налаже.
Уколико се се у складу са издатим решењем санитарног инспектора, не јавља заводу односно институту за јавно здравље према месту боравка ради праћења свог здравственог стања, односно, ако се не придржава налога изабраног доктора.
Ако се не придржава мере карантина.

Прочитајте још:  КАКО ЈЕ ШОЛАК ПОСТАО НАЈБОГАТИЈИ СРБИН: Повратак у Србију и заметак стратешког партнерства са Џорџом СорошемУколико одбије обавезну имунизацију лица одређеног узраста.
Ако обавља производњу и промет хране а није обавио обавезни здравствени преглед и не поседује прописно оверену санитарну књижицу.
Ако не спроводи мере прописане овим законом и не поступи по решењу санитарног инспектора ради заштите становништва од заразних болести, у роковима, под условима и на начин одређен тим решењем.
Уколико оболело не даје истините податке и не придржава се одређених мера и упутстава здравствене установе, односно налога доктора, нарочито у погледу спречавања преношења болести.Спутњик

"Српске школе на удару џендер лудила"

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Влада Србије усвојила нове мере: Високе казне — 500.000 ако не дезинфикујете свој радни простор

 1. Уколико одбије обавезну имунизацију лица одређеног узраста.
  ++++
  Јасно, на коју категорију лица се односи.
  Оне, који су по њима на штети државе.
  Коштају, а ништа не доприносе.
  А и да мало припомогну оног скота Била Гејста и његов бизнис.

 2. Ово је доказ да ова велеиздајничка власт узвраћа ударац у корист дубоке државе чији су плаћеници. Овоме треба додати и вучићеву изјаву признања КиМ-а чиме би СРБИЈА И СРБИ буквално били пред уништењем што је и био разлог довођења вучића на престо. Али увравам све оне неверне душе да им ова уредба донета само дан после Скупштинског заседања где не би прошла као и изјава вучића оиздаји КиМ-а неће опстати. Десиће им се НАРОД јер су изборе већ завршили лажним гласовима и гласањем па се зато овако и понашају јер они једино знају дамвладају анархијом као и у мафијашким картелима а то је разлог највећи због чега ће се десити народ. Онда ће се изнети све ИСТИНЕ И ДОКАЗИ НА СВЕТЛОСТ ДАНА ПА ЋЕ КРЕНУТИ ХАПШЕЊА, СУЂЕЊА И ПРЕСУЂИВАЊА ЗА СВЕ ОВО ШТО СУ НАМ ДОСАД ЗЛА НАНЕЛИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Српски језикРусскийEnglish