“Припрема се отимање Острога”

1

Хапшење на празник Василија Острошког показује да ће након пандемије, власти ЦГ кренути да отму од СПЦ и народа манастир, Острог, рекао је министар Поповић.

Министар задужен иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић упутио је данас захтев властима Црне Горе да из притвора буду пуштени владика Јоаникије и свештеници митрополије црногорско приморске Српске православне цркве (СПЦ), који су приведени због кршења мера у борби против коронавируса.

Поповић је у саопштењу навео да хапшење на јучерашњи празник Василија Острошког показује да ће након пандемије, власти Црне Горе “кренути да отму од СПЦ и народа манастир Острог и да ће покушати да униште српско православље и српске корене Црне Горе”.

Он захтева и да се народу омогући право да се “моли и прославља своје свеце” и да се хитно стави ван снаге “срамни антихришћански и антицивилизацијски” Закон о слободи вероисповести.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Припрема се отимање Острога”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *