Шојгу: Помоћ Србији је стигла брзо захваљујући одличним односима два председника

1
сергеј шојгу

Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik / Вадим Савицкий)

Захваљујући одличним односима два председника и врховних команданата оружаних снага Републике Србије и Руске Федерације, Александра Вучића и Владимира Путина, помоћ Русије Србији била је брза, ефикасна и правовремена, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Министар одбране Александар Вулин разговарао је телефоном са министром одбране Руске Федерације генералом армије Сергејом Шојгуом и захвалио на ангажовању руског експертског тима који је у Србији пружио значајну помоћ у борби, сузбијању и гашењу епидемије вируса корона, саопштило је Министарство одбране Србије.

У телефонском разговору министар Вулин пренео је изузетно задовољство због „уложеног надљудског напора руског тима у борби против сузбијања епидемије KОВИД-19, чиме је показана солидарност два народа, као и небројено пута током историје, када су се нашли на удару непријатеља“.



„Због пожртвованости у борби против пандемије, руски тим је одликован највишим признањима Министарства одбране Републике Србије за изузетан допринос систему одбране Републике Србије, што је овековечено свечаном церемонијом доделе медаља, приликом заједничког обележавања Дан победе – 9. маја“, наводе из Министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како додају, „након окончања овог вида борбе, припадници две војске наставиће сарадњу у области одбране, посебно на пољу војних вежби и војнотехничке сарадње“. Наводе и да је министар Александар Вулин прихватио позив за учешће на заједничком заседању министара одбране држава чланица Заједнице Независних Држава, Шангајске организације за сарадњу и Организације договора о колективној безбедности у Москви.



Министар Шојгу је пренео да је захваљујући одличним односима два председника и врховних команданата оружаних снага Републике Србије и Руске Федерације, Александра Вучића и Владимира Путина, помоћ била брза, ефикасна и правовремена. Захвалио је на признањима припадницима руског тима и изразио задовољство и понос што смо били заједно на Дан победе. На предлог министра Шојгуа, договорено је одржавање видео-конференције ради сарадње војномедицинских служби и размене заједничких искустава у борби против вируса корона.

Прочитајте још:  Русија неће напустити Русе у Украјини – Џабаров

„И Србија и Русија су решене да наставе сарадњу у области одбране, што ће допринети јачању одбрамбених капацитета две државе“, наводи Министарство у саопштењу. У складу с тим, министар Шојгу је обновио позив за учешће на Међународним војним играма 2020, форуму „Армија 2020“ и Војној паради, што је са задовољством прихваћено.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шојгу: Помоћ Србији је стигла брзо захваљујући одличним односима два председника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *