СЗО потврдила: Пензионери били затворени без разлога!

5

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Светска здравствена организација (СЗО) јуче је званично саопштила да површине улица и тротоара не могу бити преносиоци коронавируса. Такође је изнета тврдња да за сада нема доказа да се вирус може пренети преко површине, већ искључиво са човека на човека.

Ове две информације су значајне за цео свет, али посебно за Србију у којој старијима од 65 година више од месец дана није био дозвољен излазак на улице. Та мера је правдана жељом да се они изолују и сачувају од короне, што је апсолутно легитимно.

Али, оно сто није било ни легитимно, ни оправдано јесте тврдоглаво одбијање власти да послушају предлог лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да се најстаријима омогући шетање у време када је излазак на улице забрањен свима осталима.




Тај предлог је од стране Александра Вучића назван лудачким уз тврдњу да би, ако би се прихватио, умрло преко 300.000 људи. И даље одзвања у ушима реченица како би сва београдска гробља била премала да приме све преминуле пензионере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада када је СЗО изнела став да нема доказа да се вирус преноси преко површина било ког материјала, добили смо и коначан доказ да су тврдње Александра Вучича биле лаж! Јер, јасно је да пензионер није могао да пренесе вирус другом пензионеру, пошто у изолацији није могао никако да дође у контакт са короном.




А пошто се вирус не преноси преко површина и пошто у време када би пензионери били улици, тамо не би било млађих од 65 година који су потенцијални преносиоци короне, јасно је да није постојала никаква опасност од обољења пензионера. Самим тим јасно је да је Вучић ове људе осудио на 30 дана затвора без иједног јединог разлога. Џабе је опозиција наводила примере Немачке и других европских земаља, које су чак и препоручивале физичку активност, Вучић је знао и више и боље од њих.

Прочитајте још:  Вучићева напредна секташка банда ограничава уставом загарантоване слободе удруживања и протеста

Kолико је немогућност било какве физичке активности утицала на опште здравствено стање најстаријих, видећемо у месецима који следе…



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Ову вест морате сваки дан поготовеу пред изборе да објављујете да поједини пензионери прочитају и сагледају колико их је вучић лагао и зашто их је лагао. То објављивње је битно и због ове исплате од око 100 евра у динарској противредности а којима вучић купује нешто али нису гласови јер је он изборе одрадио.

  2. Вучић са 100 евра купује излазност!
    Што то се тиче утамничења старијих од 65 година за време
    ”Ванредног стања”, свакако да сада постоји разлог више да
    треба да приме вакцину, будући да им је овим затвором
    још више раслабљен имунитет, и постали су још рањивији на
    вирусне, бактеријске и гљивичне инфекције.
    Правилном исхраном, редовном шетњом и умереним физичким
    радом /према могућностима/ треба ојачати имунитет,
    а Вучића др Кона, др Кисићку и остале из струке – бруке
    послати у три лепе материне.
    Вучићу /СНС-у и осталим коалиционим сатрапима/
    ”вратити мило за драго” – БОЈКОТОВАТИ ИЗБОРЕ, јер су
    и ”позиција” и ”опозиција” продане душе – непријатељи
    Србије и СРБског народа.

      1. Sve u svemu, ljudska beda ! Nemojte da se bazirate na penzionere da su njegovi glasaci ! Penzioneri su najmasovnija populacija u ovoj ostareloj obezdusenoj Srbiji. Videste njihove batinase pred skupstinom ? Ne videh nijednog matorog, sve medjedi u punoj snazi !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *