Војска ноћас већ интервенисала у Шиду

1

(фото: АзилСрбија.рс)

Припадници Војске Србије, који су стигли у Шид да би превентивно контролисали три центра са скоро 2.000 миграната, ноћас су већ интервенисали и 18 миграната вратили у прихватни центар.

Око 70 припадника Војске Србије распоређено је у три прихватна центра — „Адашевци“, „Принциповац“ и „Шид — Станица“. У тим центрима борави око 1.900 мигираната из 18 земаља. Проблем за локално становништво су, кажу, нерегистровани мигранти који бораве на отвореном.



Зоран Семеновић, заменик председника општине Шид рекао је за РТС да је од јутрос на том подручју далеко стабилније и да су припадници војне полиције ноћас вратили 18 лица у прихватне центре.

„Ситуација од кад су припадници Војске Србије заузели своје положаје је далеко стабилнија. У току ноћи је дошло до привођења, враћања 18 лица у прихватне центре, што је далеко безбедније него свих дана претходно“, рекао је Семеновић.
Навео је да се грађани шидске општине захваљују председнику Вучићу, а посебно Војсци која је својим деловањем и радом у овом тренутку и брзом интревенцијом спречила сваки покушај угрожавања безбедности људи и имовине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Александар Вучић је одлуку о слању Војске у Шид донео на основу безбедносних процена и захтева грађана.

Највећи проблем у шидској општини су, како се наводи, правили нерегистровани мигранти које су мештани затицали, не само у својим двориштима, него и шумама и на њивама, у воћњацима, због чега су се осећали небезбедно и тражили помоћ државе.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Војска ноћас већ интервенисала у Шиду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *