ОТКРИВЕНА ПОСЛЕДЊА НАРЕДБА ЂИНЂИЋА ВРХУ БИА: Премијер сумњао у сарадника, неко је знао за атентат

3
ђинђића

Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Последња наредба коју је премијер Зоран Ђинђић 2003. године издао Безбедносно-информативној агенцији била је праћење његовог блиског сарадника и пријатеља из Демократксе странке. Тражио је свакодневне извештаје о поменутом сараднику, који је био, како је рекао тадашњи председник Владе Србије, повезан са криминалцима.

Први извештај – уједно и последњи – добио је вече пред убиство. То је у управо објављеној књизи “Служба” открио некадашњи заменик директора БИА Горан Живаљевић којег је на то место управо и поставио почивши премијер.



Лоцирање

– Последњи налог који смо добили од премијера односио се на посредно (само путем технике) праћење једног његовог блиског сарадника и дугогодишњег пријатеља из странке, а због веза са криминалним клановима, где је инсистирао да му сваке вечери, на основу базних станица, јавимо његово кретање. Тај налог лоцирања и личног јављања њему смо испунили само 11. марта увече јер је премијер убијен већ наредног дана – навео је Живаљевић у књизи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шта је ко знао?

Он је открио и готово невероватан податак да је српски војни аташе у Скопљу 11. марта 2003. знао да ће премијер сутрадан бити убијен. Резултати истраге контаката тог аташеа до данас нису познати.

– Македонска служба нам доставља не писани податак, него снимак прислушкиваног телефонског разговора нашег војног аташеа у Скопљу од 12. марта, коме жена јавља да је премијер убијен, на шта он спонтано одговара: “То ми је јуче најавио овај што сам се видео са њим.” Истрагу овог трага преузимају војне службе безбедности јер је све везано за војног аташеа реално њихов посао. Никада до данас нисам сазнао ко је нашем војном аташеу у Скопљу најавио 11. марта 2003. године да ће премијер Ђинђић сутрадан бити убијен – открио је Живаљевић.

Прочитајте још:  Михаил Мишустин — кандидат за премијера Русије



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ОТКРИВЕНА ПОСЛЕДЊА НАРЕДБА ЂИНЂИЋА ВРХУ БИА: Премијер сумњао у сарадника, неко је знао за атентат

  1. Па његов помоћник чедо прашак је све знао и био је у току од почетка до краја сабље коју је он и наметнуо по неређењу његових газда педерских енглеза и цие.

  2. Што се тиче овог заменика живаљевића и он је ко и чедо а да је био заменик могуће је само на папирујер је он велиздајник и њега је у службу бие примила педерска енглеска преко михајловића који је радио за француаску обавештајну службу али и за педерске енглезе исто ко и ова џукела живаљевић.

  3. Кадакурир ореноси изјаву велеиздајника који је био чак и заменик бие како то курир пише онда је јасно чему ова књига баш сада служи и каква је лажна пропаганда са овом књигоми куриром у корист вучића. Али сви ће они у затвор и живаљевић и садашњи уредници курира али и вучић. Е тамо могу да пишпу и зову своје пријатеље нацистичке убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *