Хрвати повукли пилетину “Перутнине Птуј” из Лидла: Ево какво је месо у српским трговинама

1

(Фото: Танјуг)

ХРВАТСКА опет има проблема са салмонелом. Министарство пољопривреде ове земље тражило је да се повуку одређене количине филеа пилећих прса, од 400 грама, компаније “Перутнине Птуј”, због појаве ове опасне бактерије. Све повучене количине биле су у “Лидл” радњама. Српске надлжене службе истичу да код нас заражено месо није стигло, нити је ресорно министарство добило упозорење.

Са полица хрватских радњи “Лидл” повлачи пилеће месо, са ЛОТ бројем Л 200514, са роком употребе до 23. маја 2020. У њему је утврђена бактерија салмонела. Повлачење се односи искључиво на производ с наведеним подацима.

Како су нам рекли у Министарство пољопривреде, код нас нема пилећег меса које је заражено салмонелом. Од колега из Хрватске нису добили никакво обавештење да треба да обрате пажњу. Да је ишта стигло, инспекције би одреаговале.



Хрватска, иначе, сваке године, нарочито у летњем периоду, има проблема са салмонелом. Највише је има у јајима и пилећем месу, па се повлачење ове робе, широм суседне земље, дешава прилично често.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У компанији “Лидл” у Србији, рекли су нам да они у нашој земљи сарађују са домаћим добављачима и ниједан од њих није ова компанија, тако да у њиховим радњама у нашој земљи нема “Перутнина Птуј” пилетине.

ОДГОВОР

КАКО су нам рекли у компанији “Перутнина Птуј”, пилеће месо за српско тржиште производи се у њиховој фабрици и Бачкој Тополи. Производња у Србији се одвија у оквиру вертикално интегрисаног циклуса, где сви процеси почињу, одвијају се и завршавају у Србији. Компанија “Перутнина Птуј Топико”, гарантује потпуну безбедност и квалитет својих производа.

Прочитајте још:  Драган Марковић Палма: Прво да вакцинишу народ, а тек на крају нас политичаре (видео)



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хрвати повукли пилетину “Перутнине Птуј” из Лидла: Ево какво је месо у српским трговинама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *