Kо штити проститутке и како себи кроз ријалити дижу цену

0

(Фото: Printscreen/Youtube/Zadruga)

“Некада су спортисти наступом за репрезантацију дизали себи вредност. Данас проститутке учешћем у ријалити програмима подижу своју цену. На појединим приватним телевизијама са националном фреквенцијом највеће шансе су да угледате политичара на власти, криминалца и проститутку у ријалити програму. Ове телевизије су се обавезале да производе културни, научни, дечји и документарни програм. Простим језиком то значи да су дужне да емитују Микија Мауса, а не Микија из Kупинова како туче девојку, песме Јована Јовановића Змаја, а не Змаја од Шипова и екранизоване бајке Kристијана Андерсена, а не ловачке приче Kристијана Голубовића”, каже за Нова.рс председник Удружења за заштиту уставности и законитости, Саво Манојловић.

Вест о хапшењу Тијане Максимовић, познатије као Тијана Ајфон, отворила је између осталог и тему учешћа старлета у ријалити програмима и њихове промоције путем телевизија са националном фреквенцијом.

Председник Удружења за заштиту уставности и законитости, правник Саво Манојловић, коментаришући за Нова.рс ову појаву, која све више узима маха последњих година, истиче да те девојке себи на тај начин “дижу цену”.



“Некада су спортисти наступом за репрезантацију дизали себи вредност. Данас проститутке учешћем у ријалити програмима подижу своју цену. На појединим приватним телевизијама са националном фреквенцијом највеће шансе су да угледате политичара на власти, криминалца и проститутку у ријалити програму. Не постоји малтене никаква шанса да слушате или гледате писца, глумца или научника. Kриминалци почињу јавно да шаљу политичке поруке и поред животних, дају савете и за кога гласати. Истовремено имате невероватну промоцију до јуче анонимних девојака које су повезане са проституцијом”, каже Манојловић и додаје да се на телевизијама с националном фреквенцијом углавном промовишу погрешне вредности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Више од 40.000 људи предложило доношење закона о ограничавању ријалитија

“Њиховим присуством на ТВ екранима се крши закон у ријалити програмима говором мржње, унижавањем достајанства личности и промовисањем садржаја неподесног за малолетнике. Имате врло често директан пренос кривичних дела пребијање жена, породично насиље, али и јавно сведочење Анђелине Николић да се у ријалитију “Парови” учесницима потура дрога. Обавезале су се да производе културни, научни, дечји и документарни програм. Простим језиком то значи да су дужне да емитују Микија Мауса, а не Микија из Kупинова како туче девојку, песме Јована Јовановића Змаја, а не Змаја од Шипова и екранизоване бајке Kристијана Андерсена, а не ловачке приче Kристијана Голубовића”, каже он.
“Ријалити програми постају озбиљан социолошки генератор проблема тиме што буквално афирмишу криминал и проституцију. Људе који се тамо налазе не желим да стигматизујем. Ради се о људима са психичким проблемима, који се на најбруталнији начин искоришћавају и поспешују. Услови и притисак којем су ти људи изложени врло често је неиздржив и ради се о класичној психичкој тортури, где се у потпуности слама психа учесника. Исти ти људи и на слободи имају проблематично понашање и проблеме са законом, а чињеница је да почињу да живе између сукоба са законом и учешћа у ријалити програму указује да је правни систем неуспешан”, закључује Манојловић, а онда указује на повезаност политике, криминала и проституције.



“Очигледно постоји троугао политике, криминала и простутиције, и то је оно што посебно забрињава. Сва побројана кршења закона имају очигледно ‘политички кишобран’. То је очигледно ако РЕМ не кажњава телевизије, тужилаштво ћути, а парламент одбија да гласа о закону о ограничавању ријалити програма који је у оквиру кампање ‘У име културе’. До сада сакупљено преко 107.000 потписа. Министар културе је мандате почео тако што је критиковао ријалити програме, али је врло брзо медијски сатанизован, па крај свог мандата дочекује одбијајући да се изјасни о предлогу закона који су предложили грађани”, каже Саво Манојловић.

Прочитајте још:  Муслимани БИХ настављају да вређају: „Република Српска геноцидна творевина која се окотила 9. јануара“!

Председник УЗУЗ-а осврнуо се и на конкретан случај старлете Тијане Ајфон, која је ухапшена у великој полицијској акцији “Kристал” у Сувом Пољу код Бијељине током кокаинске журке, где је осим дроге заплењено и оружје и велика количина новца.

“О самом хапшењу Тијане Максимовић је тешко говорити без увида у конкретне доказе, али занимљиво је да се говори о хапшењу док је, како се наводи, била ангажована од стране шкаљарског клана, чији чланови за разлику од супротстављеног кавачког клана, налазе под ударом државних институција. Сарадња између политике и криминала није спорна. Дилема је коме припада примат. Да ли политичари имају своје криминалне кланове или криминални кланови имају своја политичка крила и шта их све сем проституције повезује”, закључује Манојловић.



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *