Америка земља педера: Истополна венчања напунила државну касу за 3,8 милијарди долара

0
(Фото: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA)

Истополна венчања, од када су легализовани истополни бракови 2015. године у САД, искеширала су у државну и локалну касу 3,8 милијарди долара, показује нова студија коју преноси ЦНН.

Такође, индустрија организације истополоних венчања допринела је отварању најмање 45.000 радних места и генерисала више од 244,1 милион долара у државне и локалне таксе од јуна 2015. године.

ЦНН подсећа да се више од половине истополних парова у САД венчало након што је Врховни суд донео одлуку да се истополним браковима гарантују иста права као хетеросексуалним браковима.Пре озакоњења, 37 америчких држава је дозвољавало истополне бракове, али они нису били препознати у федералном закону. Тренутно постоји 513.000 бракова између припадника истог пола у САД, од којих се венчало њих 293.000 након јуна 2015. године.

Десет година пре озакоњења оваквих бракова, већина Американаца се противила тој идеји, односно чак 60 одсто испитаника, а свега 31 одсто је био за.

Међутим, до 2019. године тај број се обрнуо. Судећи према најновијим истраживањима, данас чак 61 одсто Американаца подржава да особе истог пола ступају у брак, док се и даље противи 31 одсто њих.

Прочитај још: Данас

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.