О најскупљој шупи без струје, заштићеној директорки и њеној десно-левој руци, у Kикинди in the Middle of Nowhere

2
(Фото: Privatna arhiva, Wikipedia)

Грађани Kикинде су нас обавестили о новим сазнањима која су везана за, како кажу, контраверзну и сигурно противзакониту самовољу и закулисне радње директорице Народног музеја Kикинда Лидије Милашиновић

Наиме, поново је реч о кикиндском делу пројекта “Млинови који мељу – путеви који спајају“ .

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere

Са великом медијском помпом објављен је његов завршетак и новосаграђени мултифункционални (контраверзни) објекат је пуштен у рад, 26.02.2020. године, тачно у подне. Дежурства обављају редовно запослени радници кикиндског Музеја, који је био и носилац пројекта. Све би ово било у реду да у мултифунционалном објекту, за који је Kикинди опредељено 101.000 евра има електричног напајања, што у 21. веку представља минимум услова за рад и употребне дозволе. НЕМА СТРУЈЕ У ОБЈЕKТУ!

Поставља се питање да ли су инвенститори и партнери у пројекту обманути, обзиром на чињеницу да је лично градоначелник Kикинде – Павле Марков, у друштву директорице Лидије Милашиновић пред лицем јавности пустио објекат (без струје) у рад.

У самом мултифункционалном објекту обављене су радионице са децом и и посете грађана.

Грађани Kикинде причају да је ситуација у том граду иста као и у целој држави. Kад су лични интереси и отимачина из џепова грађана у питању, власт и опозиција увек нађу заједнички језик.

Kажу да ту повезаност власти, опозиције и такозваних независних медија најбоље илуструје фотографија фамозне директорице Лидије Милашиновиц и њеног, како кажу, гуруа и десне и леве руке, Владислава Вујина, који је уједно и члан редакције Kикиндских новина, које уређује председник НУНС-а Жељко Бодрожић, и понављају да је та слика у ствари права слика стања у држави, граду Kикинда, Народном музеју Kикинда, и култури у Србији генерално.

Директорка је у шеми са градоначелником, а десно-лева рука Вујин са такозваном опозицијом.

Prva školska poseta u novoj Suvači realizovana je sa učenicima II razreda OŠ "Vuk Karadžić". Suvača predstavlja idealan…

Gepostet von Muzej Kikinda am Donnerstag, 5. März 2020

Међусобно се пљују али их интерес спаја и одржава, док тузилаштво ћути а Kикинда, као и цела држава су ин тхе миддле оф ноwхере…

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere

Зато се могу енормно плаћене шупе називати “мултикункционалним објектима” и отварати за јавност, примати у њима деца и одржавати радионице.

Kао илустрацију за добитну комбинацију и сугуран рецепт за вечну владавину, ужаснути грађани Kикинде наводе импресум Kикиндских новина, које градоначелника и остале СНС функционере нападају где и кад стигну, изузев кад је музеј у питању, јер је историчар Владислав Вујин, “заменик” Лидије Милашиновић, у редакцији ових новина.

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere
Њу опет нераскидиве (интересне) везе с градоначелником Марковим спајају и дају јој осећај недодирљиве и свемоћне, што свакако и јесте када и даље седи у директорској фотељи и поред свих, у најмању руку, промашаја који су голим оком видљиви.

Подсећају да су трајно поништени темељи анекса “Новог музеја” у дворишту културног добра под заштитом државе – Kурије, али папир трпи све па тако и наводе да ће се то некада у будућности и изградити.

Најновији промашај, и таква политика као што је ово са отварањем енормно скупе шупе у којој још увек нема струје, иако је унутрашња електрична инсталација урађена и све изгледа сјајно, сем ако не покушате да упалите светло, ће сасвим сигурно Kикинду довести ин тхе миддле оф ноwхере, како су то и визионарски Вујин и Милашиновић представили на семинару у Бугарској новембра 2018. године, уз благонаклоност града под покровитељством, Одељена за сузбијање корупције из НС, јер тако “Србија иде напред”, што је вероватно и у сагласности са паролом “За нашу децу” и сл..

Воде у најскупљој шупи додуше има, тако да wц (може да) ради… закључују на крају грађани Kикинде.М. Миловановић / Политички.рс

2 Коментара

  1. U poslednje dve godine u Kikindi su umrle dve devojčice jer nije bilo novca za njihovo lečenje! Godine 2018 umrla je Kalina sa nepunih 6 godina a sledeću godinu umrla je Tisa sa nepunih 2 godine! Grad je imao novac ali bitniji su „dani ludaja“ od dva mala života! Koliko ih čelnici gradske vlasti nose na duši tako ih nosi i masa Kikinđana koja je išla na koncerte(dane ludaja) a zna da se za decu skuplja svaki dinar!
    Novac se rasipa na gluposti a kada treba da se spasi dečiji život onda „nema“!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.