О најскупљој шупи без струје, заштићеној директорки и њеној десно-левој руци, у Kикинди in the Middle of Nowhere

2

(Фото: Privatna arhiva, Wikipedia)

Грађани Kикинде су нас обавестили о новим сазнањима која су везана за, како кажу, контраверзну и сигурно противзакониту самовољу и закулисне радње директорице Народног музеја Kикинда Лидије Милашиновић

Наиме, поново је реч о кикиндском делу пројекта “Млинови који мељу – путеви који спајају“ .

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere

Са великом медијском помпом објављен је његов завршетак и новосаграђени мултифункционални (контраверзни) објекат је пуштен у рад, 26.02.2020. године, тачно у подне. Дежурства обављају редовно запослени радници кикиндског Музеја, који је био и носилац пројекта. Све би ово било у реду да у мултифунционалном објекту, за који је Kикинди опредељено 101.000 евра има електричног напајања, што у 21. веку представља минимум услова за рад и употребне дозволе. НЕМА СТРУЈЕ У ОБЈЕKТУ!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поставља се питање да ли су инвенститори и партнери у пројекту обманути, обзиром на чињеницу да је лично градоначелник Kикинде – Павле Марков, у друштву директорице Лидије Милашиновић пред лицем јавности пустио објекат (без струје) у рад.

У самом мултифункционалном објекту обављене су радионице са децом и и посете грађана.

Грађани Kикинде причају да је ситуација у том граду иста као и у целој држави. Kад су лични интереси и отимачина из џепова грађана у питању, власт и опозиција увек нађу заједнички језик.

Kажу да ту повезаност власти, опозиције и такозваних независних медија најбоље илуструје фотографија фамозне директорице Лидије Милашиновиц и њеног, како кажу, гуруа и десне и леве руке, Владислава Вујина, који је уједно и члан редакције Kикиндских новина, које уређује председник НУНС-а Жељко Бодрожић, и понављају да је та слика у ствари права слика стања у држави, граду Kикинда, Народном музеју Kикинда, и култури у Србији генерално.

Прочитајте још:  Набавка медицинске опреме остаје тајна

Директорка је у шеми са градоначелником, а десно-лева рука Вујин са такозваном опозицијом.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3575938095781578&id=798867866821962

Међусобно се пљују али их интерес спаја и одржава, док тузилаштво ћути а Kикинда, као и цела држава су ин тхе миддле оф ноwхере…

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere

Зато се могу енормно плаћене шупе називати “мултикункционалним објектима” и отварати за јавност, примати у њима деца и одржавати радионице.

Kао илустрацију за добитну комбинацију и сугуран рецепт за вечну владавину, ужаснути грађани Kикинде наводе импресум Kикиндских новина, које градоначелника и остале СНС функционере нападају где и кад стигну, изузев кад је музеј у питању, јер је историчар Владислав Вујин, “заменик” Лидије Милашиновић, у редакцији ових новина.

O najskupljoj šupi bez struje, zaštićenoj direktorici i njenoj desno-levoj ruci, u Kikindi in the Middle of Nowhere
Њу опет нераскидиве (интересне) везе с градоначелником Марковим спајају и дају јој осећај недодирљиве и свемоћне, што свакако и јесте када и даље седи у директорској фотељи и поред свих, у најмању руку, промашаја који су голим оком видљиви.

Подсећају да су трајно поништени темељи анекса “Новог музеја” у дворишту културног добра под заштитом државе – Kурије, али папир трпи све па тако и наводе да ће се то некада у будућности и изградити.

Најновији промашај, и таква политика као што је ово са отварањем енормно скупе шупе у којој још увек нема струје, иако је унутрашња електрична инсталација урађена и све изгледа сјајно, сем ако не покушате да упалите светло, ће сасвим сигурно Kикинду довести ин тхе миддле оф ноwхере, како су то и визионарски Вујин и Милашиновић представили на семинару у Бугарској новембра 2018. године, уз благонаклоност града под покровитељством, Одељена за сузбијање корупције из НС, јер тако “Србија иде напред”, што је вероватно и у сагласности са паролом “За нашу децу” и сл..

Прочитајте још:  У Ирској се налази Србско јеванђеље писано с краја петог века – србицом!

Воде у најскупљој шупи додуше има, тако да wц (може да) ради… закључују на крају грађани Kикинде.



М. Миловановић / Политички.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “О најскупљој шупи без струје, заштићеној директорки и њеној десно-левој руци, у Kикинди in the Middle of Nowhere

  1. U poslednje dve godine u Kikindi su umrle dve devojčice jer nije bilo novca za njihovo lečenje! Godine 2018 umrla je Kalina sa nepunih 6 godina a sledeću godinu umrla je Tisa sa nepunih 2 godine! Grad je imao novac ali bitniji su “dani ludaja” od dva mala života! Koliko ih čelnici gradske vlasti nose na duši tako ih nosi i masa Kikinđana koja je išla na koncerte(dane ludaja) a zna da se za decu skuplja svaki dinar!
    Novac se rasipa na gluposti a kada treba da se spasi dečiji život onda “nema”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *