Гутиерез: Објаснити везе председничке породице са криминалом

2

Рикардо Гутиерез Фото: ЕФЈ

Генерални секретар Европске федерације новинара Рикардо Гутиерез истиче да информације о видљивим везама сина Александра Вучића са криминалним круговима спадају у ред оних за које постоји јавни интерес и да би власт, уместо што криви медије, морала да расветли позадину односа чланова председничке породице са криминалним круговима.

“Уместо да криве медије за откривање ових веза, политичари би требало да испитају те односе. Пребацивање кривице на медије је “димна завеса” за информације које заслужују да буду разјашњене”, сматра он.

Гутиерез истиче да грађани имају право да знају да ли видљиви односи између чланова председникове породице и криминалних кругова могу угрозити вођење државних послова.




“Дужност је новинара да истражују ове потенцијалне везе. Сакривање ових информација било би професионално кршење закона. Позивам српске новинаре да истраже ове односе и позивам председника Вучића да расветли ову ствар. KРИK је имао у потпуности право да извештава о таквом случају. Оно што нам је сада потребно је потпуна транспарентност председника у погледу веза између његовог сина и криминалних кругова”, рекао је генерални секретар Европске федерације новинара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, новинарки KРИK Бојани Павловић непозната особа одузела је телефон којим је претходно фотографисала Данила Вучића, како у друштву члана Партизанове навијачке групе “Јањичари” Александра Видојевића у једном београдском кафићу гледа дерби.

Поводом нових објава везаних за његовог сина огласио се и председник Србије Александар Вучић и поручио да после овога више нема куд до да победи, како каже, све њихове лажи.




“Мој син Данило је поштен и пристојан младић. Kрив је само зато што је мој син. До њих, неодговорних и непристојних, никада нико није деци политичара цртао мету на челу. Нападајући ми дете, довели су ме у угао из којег више немам где. Борићу се свом снагом и победићу све њихове лажи. Обећавам им то”, навео је Вучић на Инстаграм налогу “будућносрбијеав”.

Прочитајте још:  Вучић објавио шта је потписано

Одбрани Данила Вучића придружили су се и премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Тако је Брнабић на свом твитер налогу поставила насловну страну листа “Данас” за петак, 12. јун на којој је текст под називом ” Доказ да мафија има приступ врху државе” и написала :

“Стављање мете на младића од 22 године је, у вашем свету, легитимна политицка борба. Развуците га по тwт, упрегните истраживацке таблоиде да га фотографишу док гледа утакмицу, повежите са мафијом, само да би ударили по његовом оцу. Ви сте блато против кога кажете да се борите”.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Гутиерез: Објаснити везе председничке породице са криминалом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *